Αμερικανικές εκλογές 2020 - Απτόητος ο Τραμπ εξαπολύει απειλές: Θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα

Αμερικανικές εκλογές 2020 - Απτόητος ο Τραμπ εξαπολύει απειλές: Θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα

Τις τελευταίες ώρες ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά από τον Τραμπ σε Τζόρζια και Πενσιλβάνια - Επανακαταμέτρηση ψήφων θα γίνει στη Τζόρτζια - Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς

trump_main12
Προτού ανακοινωθεί επισήμως ο νικητής της αναμέτρησης-θρίλερ στις ΗΠΑ και ο νέος ένοικος του Λευκού Οικού πάρει θέση για τετραετή διακυβέρνηση, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να χορεύει σε ρυθμό προκλήσεων. Μέχρι στιγμής έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις πολιτείες-κλειδιά Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Νεβάδα, επικαλούμενος νοθεία. 

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη νομική μάχη του, την ώρα που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Τζο Μπάιντεν, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο, για εκείνον, αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε πτυχή του νόμου ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζονται για σας και το έθνος μας», το μήνυμα του Τραμπ, τη στιγμή που βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλό του σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια.

Στη Τζόρτζια, με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες, ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 1.587 ψήφων, αν και νωρίτερα σήμερα ήταν μπροστά ο Τραμπ με 463 -και 665 ακόμα πιο νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος). Σε ποσοστά, αυτή την στιγμή, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,4% και ο Τραμπ 49,37%.

Η Τζόρτζια είναι μία από τις κρίσιμες πολιτείες που σήμερα πέρασε μπροστά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Η Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες στον νικητή. Εάν ο Μπάιντεν επικρατήσει, θα προσθέσει τον αριθμό αυτό στους 264 που έχει ήδη και θα υπερβεί κατά πολύ τον «μαγικό» αριθμό των 270 εκλεκτόρων, που απαιτείται για την ανάδειξη νικητή.

Η άλλη πολιτεία στην οποία πέρασε μπροστά ο Μπάιντεν είναι η Πενσιλβάνια. Αν και νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβάδισμα 18.000 ψήφων, όσο προχωρούσε η καταμέτρηση, ο Μπάιντεν έκλεινε την ψαλίδα. Στις 19:45 (ώρα Ελλάδος) και με το 98% των ψήφων καταμετρημένο, ο Μπάιντεν είχε περάσει μπροστά με 49,5% έναντι 49,35% και διαφορά περίπου 10.000 ψήφους.

Ο Μπάιντεν λοιπόν φαίνεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση βέβαβαια ότι θα πάρει και τους 11 εκλέκτορες της Αριζόνα, τους οποίους του έχει ήδη «δώσει» το Associated Press, ανακηρύσσοντάς τον νικητή στην Πολιτεία, καθώς προηγείται με διαφορά 44.000 ψήφων, ενώ έχει καταμετρηθεί το 90%.

Άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, δεν έχουν ακόμα «χρεώσει» την Αριζόνα στον Μπάιντεν, περιμένοντας την ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Έτσι, «κρατάνε» τον Δημοκρατικό υποψήφιο στους 253 εκλέκτορες, υπογραμμίζοντας ότι, με τους 16 στην Τζόρτζια, θα φτάσει τους 269 και θα χρειάζεται μόλις έναν, για να κατακτήσει τη νίκη.

Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά περίπου 22.000 ψήφους, με την καταμέτρηση να έχει φτάσει στο 86%. Αυτή μπορεί να είναι άλλη μία Πολιτεία που θα καταλήξει στον Δημοκρατικό υποψήφιοι, δίνοντάς του έξι εκλέκτορες.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.448 τα νέα κρούσματα - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 196 διασωληνωμένους

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - Στα 300 ευρώ η παραβίαση των μέτρων

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε δραματική αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης