Η συγκλονιστική ιστορία της Τζάσμιν: Ο παιδόφιλος που οδηγήθηκε στη φυλακή από τη θετή του κόρη

Η συγκλονιστική ιστορία της Τζάσμιν: Ο παιδόφιλος που οδηγήθηκε στη φυλακή από τη θετή του κόρη

Τα μαρτύρια ενός δεκάχρονου παιδιού στα χέρια του πατριού του, η στιγμή της αποκάλυψης και η ώρα της τιμωρίας…

IMG_6683
«Ο Ρότζερ, από πότε που ήμουν παιδί, μου συμπεριφερόταν σαν να ήμουν η σύζυγός του. Μου έλεγε ότι δεν ήθελε τη μητέρα μου, αλλά εμένα. Ήμουν μόλις δέκα ετών… Λήστεψε την παιδική μου ηλικία. Χαίρομαι που σήμερα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, είμαι περήφανη που τον οδήγησα εκεί, δεν του αξίζει ούτε στάλα ελευθερίας και εύχομαι να σαπίσει στην κόλαση». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε μία γυναίκα, την 22χρονη σήμερα Τζάσμιν από το Κεντ, η οποία είδε πρόσφατα τον παιδόφιλο πατριό της να οδηγείται στη φυλακή. Η πρόσφατη μαρτυρία της στο The Sun Online, αντανακλά το μέγεθος του βασανισμού της κατά την παιδική της ηλικία: «Ο Ρότζερ Βάι δεν ήταν ο πραγματικός μου πατέρας αλλά ως παιδί ήθελα να τον βλέπω έτσι. Όταν γνωρίστηκε με την μητέρα μου μου και ήρθε να μείνει μαζί μας ήμουν μόλις τεσσάρων ετών. Θυμάμαι στην αρχή να τον κοιτάζω γεμάτη χαρά και εμπιστοσύνη. Έμοιαζε καλός και είχα ανάγκη από έναν πατέρα. Με πήγαινε στο σχολείο, μαγείρευε δείπνο, έκανε για μένα οτιδήποτε κάνει ή πρέπει να κάνει ένας καλός μπαμπάς. Ωστόσο, έξι χρόνια αργότερα, όταν έγινα δέκα ετών, ξεκίνησαν τα μαρτύριά μου. Ο καλός μπαμπάς μετατράπηκε σε ένα πραγματικό κτήνος, στον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής μου», λέει η νεαρή γυναίκα και συνεχίζει: «Η πρώτη φορά που κατάλαβα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά ήταν ένα απόγευμα όταν με συνόδευσε σε κάποιο πανηγύρι της πόλης και με φίλησε μέσα σε έναν λαβύρινθο από καθρέφτες. Ενώ βρισκόμασταν μέσα στο χώρο του παιχνιδιού, ξαφνικά τα χέρια του άρπαξαν το μικρό μου σώμα και πριν καν το καταλάβω η γλώσσα του «κινούνταν» μέσα στο στόμα μου. Ένιωσα σοκαρισμένη, θυμάμαι να τον σπρώχνω με όση δύναμη μπορεί να έχει ένα μικρό παιδί ενώ εκείνος μου έλεγε ψιθυριστά “Λυπάμαι που δεν νιώθεις κι εσύ έτσι αλλά σε βρίσκω πιο ελκυστική από τη μητέρα σου". Το κεφάλι μου γύριζε από τη σύγχυση, και καθώς πηγαίναμε στο επόμενο παιχνίδι ούρλιαζα, δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί… Εκείνος ήταν ατάραχος επαναλαμβάνοντας πως μία μέρα θα με έκανε γυναίκα του. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου το έλεγε αυτό. Ήμουν μόλις 10 ετών».

IMG_6687


Χωρίς να έχει ιδέα πώς να το χειριστεί, η Τζάσμιν προσπάθησε να σβήσει από το μυαλό της τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας αποφασίζοντας να μην μιλήσει σε κανέναν. Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες η κακοποίηση της από την πλευρά του Ρότζερ κλιμακώθηκε, άλλες φορές στο αυτοκίνητο, άλλες φορές στο σαλόνι: «Δεν μου άρεσαν καθόλου όσα μου έκανε. Με πονούσε, με έκανε να νιώθω βρώμικη. Κάθε φορά που τον ικέτευα κλαίγοντας να σταματήσει εξαγόραζε την ελπίδα μου ότι θα το κάνει με δώρα και γλυκά. Φεύγαμε για να πάμε στο σχολείο νωρίς και πάρκαρε σε κρυμμένους επαρχιακούς δρόμους όπου με άγγιζε και με ανάγκαζε να τον παρακολουθώ καθώς ο ίδιος άγγιζε τον εαυτό του. Σε “αντάλλαγμα”, με πήγαινε στα McDonald's για πρωινό. Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν ήθελε τη μαμά μου. Με την πάροδο του χρόνου μου είπε επίσης ότι σχεδίαζε να με πάει στην Τουρκία και να με παντρευτεί».

IMG_6685


Ένα βράδυ, όταν η Τζάσμιν είχε μόλις ξεκινήσει το Γυμνάσιο, ο Ρότζερ προφασίσθηκε πως έπρεπε να κάνει παραδόσεις από τη δουλειά του σε μακρινή απόσταση από το σπίτι και είπε στη μαμά της ότι θα πάρει την Τζάσμιν μαζί του. Όπως θυμάται σήμερα η Τζάσμιν: «Χαμογελούσε και κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί με προφυλακτικά μου είπε: “αυτό θα σε κάνει γυναίκα”. Μου κόπηκε η ανάσα από τον φόβο καθώς σταμάτησε το αυτοκίνητο σε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ. Στη συνέχεια ξαπλώνοντας το κάθισμά μου πίσω, μου έβγαλε το εσώρουχο και προσπάθησε να με βιάσει. Καρφωμένη στο κάθισμα κάτω από το βάρος του σώματός του, δεν μπορούσα να αντιδράσω, ήμουν τρομοκρατημένη, άκαμπτη. Για καλή μου τύχη εμφανίσθηκε στο πάρκινγκ ένα λευκό βανάκι κι εκείνος φοβήθηκε. Σηκώθηκε γρήγορα από πάνω μου, προσπαθώντας βιαστικά να κλείσει το φερμουάρ του. Ήταν πολύ θυμωμένος και χωρίς να πει λέξη με γύρισε στο σπίτι χωρίς να κάνει τις παραδόσεις που έπρεπε. Αν δεν ήταν αυτός ο άντρας με το βανάκι, εκείνη την ημέρα, θα είχα χάσει την παρθενιά μου».

Η σωτηρία, οι εφιάλτες και η τιμωρία

Κλείσιμο
Ευτυχώς για την Τζάσμιν, λίγο καιρό αργότερα, ο Ρότζερ και η μητέρα της χώρισαν - μετά την επίσκεψη ενός κοινωνικού λειτουργού. Οι αστυνομικοί της έκαναν πολλές ερωτήσεις, αλλά εκείνη δεν τους έδωσε αρκετά στοιχεία εναντίον του Ρότζερ, οπότε εκείνος δικάστηκε μόνον για διακίνηση άσεμνων φωτογραφιών και καταδικάσθηκε απλώς σε κοινωνική εργασία. Ο ίδιος, σκεφτόταν πλέον πως την είχε γλιτώσει και προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με την Τζασμίν, στέλνοντας της μηνύματα στο κινητό και ακολουθώντας την στη διαδρομή της για το σχολείο. Της έστελνε επίσης χρήματα και τηλέφωνα με το ταχυδρομείο. Όπως λέει η Τζάσμιν: «Δεν ήθελα να κάνω τίποτα μαζί του και τελικά αποθαρρύνθηκε και σταμάτησε. Εν τω μεταξύ, δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν, ούτε είχα μίλησα στη μαμά μου για αυτό. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τί μου είχε κάνει, ξεκίνησα να κάνω κακό στον εαυτό μου, προσπάθησα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Δεν διέθετα ίχνος αυτοεκτίμησης, επέτρεπα στα αγόρια να μου φέρονται άσχημα και κατηγορούσα διαρκώς τον εαυτό μου για την κακοποίηση του Ρότζερ».

IMG_6684


Στα 18 της χρόνια, η Τζάσμιν ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικά και ορκίστηκε στον εαυτό της ότι δεν θα της κατέστρεφε πλέον τη ζωή ο Ρότζερ. Την τρίτη χρονιά του Πανεπιστημίου γνώρισε τον Αμερικανό Γκρεγκ, στο διαδίκτυο και όπως υποστηρίζει: «Ένιωσα καλύτερα που του είπα το τί μου είχε συμβεί και μετά από οκτώ μήνες διαδικτυακής γνωριμίας ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά συναντηθήκαμε από κοντά και αυτή η συνάντηση σφράγισε τη σχέση μας». Τον περασμένο Νοέμβριο η Τζασμίν βρισκόταν σε ένα καφέ με τον Γκρεγκ, όταν ένας αστυνομικός της τηλεφώνησε. Εκείνη τον ρώτησε αν επρόκειτο για τον Ρότζερ Βάι και εκείνος απάντησε καταφατικά… Αποδείχθηκε ότι ο Ρότζερ είχε συλληφθεί έχοντας κλείσει μέσω διαδικτύου, ραντεβού προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλικά ένα μικρό παιδί: «Αυτή τη φορά, με την υποστήριξη του Γκρεγκ, ένιωσα έτοιμη να μιλήσω. Εδωσα κατάθεση στην Αστυνομία και μετά από αυτό διατάχθηκε έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του Βάι που έφερε στο φως μια μεγάλη συλλογή από άσεμνες εικόνες παιδιών οι οποίες αποδείκνυαν το μακροχρόνιο “ενδιαφέρον” του για αυτά. Η ώρα της τιμωρίας του είχε επιτέλους φτάσει».

IMG_6688


Πριν από μερικούς μήνες, ο Ρότζερ Βάι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση: «Ένιωσα σαν να φεύγει ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου», λέει σήμερα η Τζάσμιν. «Έχοντας ζήσει τη μισή μου ζωή με αυτό το αρρωστημένο μυστικό, τώρα νιώθω επιτέλους ελεύθερη . Είμαι επίσης έγκυος και αισθάνομαι ανακουφισμένη από τη σκέψη ότι μπορώ να μεγαλώσω τον γιο μου γνωρίζοντας πως αυτό το τέρας βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Σήμερα, έχω την ευκαιρία να κάνω μια καινούργια αρχή με τον Γκρεγκ, τον βράχο μου, κι αν λέω την ιστορία μου, είναι για να καταλάβουν και άλλα θύματα πως δεν πρέπει να σιωπούν. Ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια από τη στιγμή των μαρτυρίων τους, πρέπει να μιλήσουν. Ποτέ δεν είναι αργά για τιμωρία…».


IMG_6686


Ειδήσεις σήμερα:

Τζόνι Ντεπ: Έχασε τη δικαστική μάχη με τη Sun που είχε γράψει ότι χτυπούσε την Άμπερ Χερντ

Έγκλημα στα Κύθηρα: Ποιος ειδοποίησε την Ιντερπόλ για τον «φόνο»;

Ο Σπύρος Πώρος μιλάει από το νοσοκομείο «Σωτηρία»: Έκανα rapid tests και βγήκαν όλα αρνητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης