Αμερικανικές εκλογές: Θα πέσουν «μέσα» αυτή τη φορά οι δημοσκόποι;

Αμερικανικές εκλογές: Θα πέσουν «μέσα» αυτή τη φορά οι δημοσκόποι;

Ο Μπάιντεν προηγείται οκτώ μονάδες κατά μέσο όρο σε πανεθνικό επίπεδο έναντι του Τραμπ - Πάνω από 93 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

trump_biden
Όλες οι δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με την διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων - του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και του Ρεπουμπλικανού προέδρου Τραμπ - να παγιώνεται στο 8%, κατά μέσο όρο, σε πανεθνικό επίπεδο.

Η δημοσκόπηση των «NBC/WSJ» είναι η μόνη που δίνει προβάδισμα του 77χρονου Δημοκρατικού κατά δέκα μονάδες έναντι του 73χρονου Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου.

Ωστόσο, υπάρχει ένας δημοσκόπος, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», o οποίος είχε προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και τώρα πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανανεώσει την θητεία του, προς έκπληξη όλων.

Πρόκειται για τον δημοσκόπο Robert Cahaly, o οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε πέσει...μέσα προβλέποντας τη νίκη του Ρεπουμπλικανού Τραμπ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

NBC News/WSJ Poll: Biden Leads Trump By 10 Points | Meet The Press | NBC News


Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο την δημοσκόπηση «Des Moines Register / Selzer and Co.», υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελπίδες να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές αναφερόμενο σε μία «πολιτεία κλειδί».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα στην Αιόβα τουλάχιστον 7 μονάδες έναντι του αντιπάλου του, αποσπώντας ποσοστό 48%.

Ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται το μεγάλο φαβορί των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου καθώς ηγείται στις περισσότερες «swing states» (τις επονομαζόμενες μεταβαλλόμενες πολιτείες) που δίνουν τον τόνο στις εκλογές.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να λάβει τους 270 εκλέκτορες σε σύνολο 538 που απαιτούνται για να λάβει το εισιτήριο με πλώρη τον Λευκό Οίκο. Επιπλέον, οι επιδόσεις τους είναι καλύτερες σε σχέση με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, το 2016.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNN, ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει την Αϊόβα με μεγάλη διαφορά όπως και τις μεσοδυτικές πολιτείες Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Πάντως, πολλοί προβλέπουν ότι οι αυριανές εκλογές δεν θα βγάλουν άμεσα νικητή.

Το γεγονός ότι ήδη έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα πάνω από 92 εκατομμύρια Αμερικανοί, καθιστά δύσκολη την καταμέτρηση των ψήφων.

Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ με τους ειδικούς αναλυτές να εκτιμούν η πρόωρη και επιστολική ψήφος δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις εκλογές αν και καθιστά δύσκολο το έργο της καταμέτρησης των ψήφων.

Τραμπ και Μπάιντεν πατάνε... γκάζι σε μία προσπάθεια να αλιεύσουν την ψήφο των αναποφάσιστων.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε πέντε πολιτείες-κλειδιά («swing states») με τον ίδιο σε κάποια στιγμή να δηλώνει ειρωνικά αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας εν μέσω πανδημίας του Covid-19 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει τόσο πολύ κρύο που πρέπει να φορέσουμε μάσκα για να ζεσταθούμε».

Bεβαίως, το βίντεο με τον ίδιο να κάνει ότι ξεπαγιάζει από το κρύο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν φλερτάρει έντονα με την ψήφο των Αφροαμερικανών, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Aσοσιέιτετ.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος μετέβη χθες στην Πενσυλβάνια ενώ η εκλεκτή του για την αντιπροεδρία, Αφροαμερικανή Καμάλα Χάρις, είχε ομιλία στην Τζόρτζια.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι «σύμμαχοι» του Ερντογάν: Ποια καθεστώτα στηρίζουν τον «ιερό πόλεμο» του Τούρκου προέδρου;

Επταμελής σπείρα μοίραζε μέσω ΕΦΚΑ επιδόματα-μαϊμού έως 2.000 ευρώ

H gay φωτογράφηση έχει τη... δική της ιστορία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης