Βραζιλία: Είναι «τρελό» να επιβάλλονται ξανά lockdowns λέει ο πρόεδρος της χώρας

Βραζιλία: Είναι «τρελό» να επιβάλλονται ξανά lockdowns λέει ο πρόεδρος της χώρας

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊο τον Ιούλιο, ενώ έχει δηλώσει πως αυτο που σκοτώνει δεν ειναι η νόσος COVID 19 αλλά τα Lockdowns

mpolsonaroy
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, που απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου λοκντάουν για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊο τον Ιούλιο, ενώ έχει δηλώσει πως αυτο που σκοτώνει δεν ειναι η νόσος COVID 19 αλλά τα Lockdowns.  «Χωρίς μισθούς και θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν». «Το lockdown σκοτώνει», λέγοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί έχουν πνίξει την οικονομία με απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Τα περισσότερα κράτη της Δύσης και κάποια στη Λατινική Αμερική έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Πολλές κυβερνήσεις, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 158.969 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ-τυφώνας Ζέτα: Τουλάχιστον 6 νεκρούς και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Πανδημία-ΗΠΑ: Για πρώτη φορά πάνω από 90.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Φρίκη στο Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος σκότωσε και έκαψε άνθρωπο γιατί πάτησε το Κοράνι (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης