ΗΠΑ-Εκλογές: Κυβερνοπειρατεία στον ιστότοπο της εκστρατείας Τραμπ

ΗΠΑ-Εκλογές: Κυβερνοπειρατεία στον ιστότοπο της εκστρατείας Τραμπ

«Αυτός ο ιστότοπος καταλήφθηκε», ανέφερε το μήνυμα που αναρτήθηκε τα λεπτά αυτά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου donaldjtrump.com

donald-trump
Ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου, υπέστη πειρατεία για μερικά λεπτά χθες Τρίτη, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.

«Αυτός ο ιστότοπος καταλήφθηκε», ανέφερε το μήνυμα που αναρτήθηκε τα λεπτά αυτά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου donaldjtrump.com. «Φτάνουν στον κόσμο οι ψευδείς πληροφορίες που διαδίδει ο πρόεδρος καθημερινά».

cyberattack


Οι κυβερνοπειρατές υποστήριξαν ότι έχουν πλέον στην κατοχή τους εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Τραμπ, την οικογένειά του και την κυβέρνησή του και «μυστικές συνομιλίες» ανάμεσά τους και απαίτησαν να τους καταβληθεί ποσό σε κρυπτονομίσματα για να τις αποκαλύψουν.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, ο Τιμ Μέρτο, επιβεβαίωσε την πειρατεία και πρόσθεσε ότι η ομάδα του μεγιστάνα συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες.

Δεν εκτέθηκε «κανένα ευαίσθητο δεδομένο», καθώς ο ιστότοπος «δεν περιέχει αποθηκευμένα» τέτοια, υπογράμμισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ο έλεγχος του ανακτήθηκε.

Κλείσιμο
τραμπ


Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), από το οποίο ζήτησε ενημέρωση για την κυβερνοεπίθεση το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απέφυγε να κάνει σχόλια δημόσια σε αυτό το στάδιο.

Πρόσφατα, χάκερ καυχήθηκαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μυστική αλληλογραφία του Τραμπ ή σχετική με υποθέσεις του αμερικανού προέδρου, ειδικά μετά την πειρατεία στα συστήματα δικηγορικής εταιρείας. Δεν δόθηκε πάντως καμία συνέχεια.



Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ-Εκλογές: Η Μελάνια στην πρώτη της εμφάνιση αστειεύεται για τον Τραμπ (βίντεο)

Κορωνοϊός: Στο όριο κατάρρευσης σχεδόν 200 αεροδρόμια της Ευρώπης

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Έχουν ψηφίσει σχεδόν 70 εκατομμύρια ως τώρα








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης