«Σαρώνει» το διαδίκτυο ο ημίγυμνος Ερντογάν του Charlie Hebdo

«Σαρώνει» το διαδίκτυο ο ημίγυμνος Ερντογάν του Charlie Hebdo

«Είστε μπάσταρδοι, είστε γιοι σκύλας», η αντίδραση του Τούρκου αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού - Πρωτοσέλιδο στο σατιρικό περιοδικό έγινε ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή τις προσβολές που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες κατά  Μακρόν και Γαλλίας - Δεκάδες μηνύματα στο ίντερνετ

erdogan_hebdo
Δύσκολα θα «γλίτωνε» ο Ταγίπ Ερντογάν από το Charlie Hebdo, με όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες κατά του Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, αυτή τη φορά, θρησκευτικά ζητήματα.

Έτσι, στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο, σε μια άσεμνη γελοιογραφία, απο αυτές που το έχουν καθιερώσει στις συνειδήσεις των αναγνωστών ανά τον κόσμο.

Σε αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και ότα αντικρίζει τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

hebdo_1

Κλείσιμο

Τούρκος υπουργός: «Είστε μπάσταρδοι, είσε γιοι σκύλας»

Η πρώτη αντίδραση από την τουρκική πλευρά, ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Σερντάρ Καμ.

Με ανάρτησή του στο Twitter επιτίθεται στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό, γράφοντας χαρακτηριστικά στα γαλλικά:

«Είστε μπάσταρδοι. Είστε γιοι σκύλας».



Εξίσου έντονη ήταν και η πρώτη αντίδραση του Διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης Φ. Αλτούν ο οποίος έγραψε:  «η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo  μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους της.Και πάλι, οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές υποκινήσεις δεν θα μπορέσουν να μας προκαλέσουν. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκφοβισμό και τις προκλήσεις σας βάσει της αντιληπτής σας θυματοποίησης». Δείτε την ανάρτησή του:



Με δεδομένες τις ακραίες προσβολές που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες κατά του Μακρόν, επειδή ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με θρησκευτικά σκίτσα του Charlie Hebdo, τα οποία απεικονίζουν και τον Μωάμεθ, ως απάντηση στον ισλαμικό φανατισμό, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Τουρκίας στο νέο πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού.


Γαλλία: Ζητά μέτρα κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο της ΕΕ

Στο μεταξύ η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Δεκάδες μηνύματα στο διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Twitter αναρτήθηκαν δεκάδες μηνύματα από χρήστες, Ευρωπαίους και μη, οι οποίοι σχολίαζαν: 





Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Ψυχρολουσία» με 1259 νέα κρούσματα και 102 διασωληνωμένους

Τσιόδρας: Είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα - Είναι η ώρα της συνείδησης

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες από την Πέμπτη το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης