Χαρδαλιάς: Lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες από την Πέμπτη το πρωί

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Ιωάννινα και Σέρρες από την Πέμπτη το πρωί

«Εξαιρετικά κρίσιμη έως οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα» σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας - Ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» η Νάξος και η Ροδόπη

xardaliasphoto
Στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η χώρα αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιας

«Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η περιφέρεια των Ιωαννίνων, ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, πηγαίνει στο κόκκινο. Επίπεδο συναγερμού, στο κόκκινο, ανεβαίνουν και οι Σέρρες» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Και συνέχισε: «Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν και οι ενότητες Νάξου και Ροδόπης, από το κίτρινο σε πορτοκαλί. Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».

«Εξαιρετικά κρισιμη, οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Ο μέσος όρος ηλικίας στη Θεσσαλονίκη, από 28 έχει φτάσει στο 34. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μας απασχολεί και μας τρομάζει. Τα μέτρα, όπου τηρούνται, αποδίδουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, είπε: «Από την 1η Ιουλίου, έχουν γίνει πάνω από 485 χιλιάδες έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 15 χιλιάδες παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί πάνω απο 19.000 πρόστιμα. Τα μέτρα εφαρμόζονται κι αυτό απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα, ωστόσο υπήρχαν μαγαζιά που έκλειναν εικονικά, χωρίς να τηρούν τα ωράρια.  Καλούμε τους ασυνείδητους επιχειρηματίες να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές». 

Για τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου, είπε: «Πρέπει να αποφευχθούν στιγμές συγχρωτισμού και συνωστισμού. Να τιμήσουμε με διαφορετικό τροπο τις θυσίες των προγόνων μας».

Για την ιχνηλασία, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Για τη Θεσσαλονίκη, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων ήταν από 16-29 και σχετίζονται με το θέμα της διασκέδασης. Το ίδιο βρήκαμε και στις Σέρρες και σε διπλανούς νομούς». 


Ειδήσεις σήμερα:

Για Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία και Λιβύη συζήτησαν Λαβρόφ και Τσαβούσογλου

Άρης: Πέντε παίκτες θετικοί στον κορωνοϊό - Προς νέα αναβολή το ματς με τον Αστέρα

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης