ΗΠΑ: «Επίθεση» Ομπάμα σε Τραμπ για πανδημία και... Twitter (βίντεο)

ΗΠΑ: «Επίθεση» Ομπάμα σε Τραμπ για πανδημία και... Twitter (βίντεο)

«Η δημοκρατία, δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν πρόεδρο που ψεύδεται καθημερινά. Το να τουιτάρεις βλέποντας τηλεόραση δεν επιλύει τα προβλήματα» είπε ο πρωην Προεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν Μπάιντεν

obama
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πήρε ποτέ «στα σοβαρά» το αξίωμά του, υποστήριξε σήμερα ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

«Εδώ δεν πρόκειται για τηλεριάλιτι, είναι η πραγματικότητα. Και εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες (του Ντόναλντ Τραμπ), ο οποίος αποδείχθηκε ανίκανος να πάρει στα σοβαρά το αξίωμά του», είπε σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.


«Το να τουιτάρεις βλέποντας τηλεόραση δεν επιλύει τα προβλήματα», συνέχισε, αναφερόμενος στην προσφιλή συνήθεια του Τραμπ.

Η δημοκρατία, πρόσθεσε ο Ομπάμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν πρόεδρο που "ψεύδεται καθημερινά".

Κλείσιμο
Μια Πολιτεία-κλειδί και ένα τμήμα του εκλογικού σώματος κρίσιμης σημασίας: με τη συνάντησή του με τους ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας της Πενσιλβάνιας ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε δυναμικά το παρών στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου του, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά δεν εμφανίζεται δημοσίως τις τελευταίες ημέρες.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο δεν είχε απολύτως τίποτα στο πρόγραμμά του σήμερα. Αντιθέτως, ο Τραμπ εξακολουθεί να οργώνει τις Πολιτείες, παραμονή του πολυαναμενόμενου δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ τους.

«Αν δεν ψηφίζετε, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην σας»: 13 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Ομπάμα προσπάθησε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους, ιδίως τους νεαρούς Αφροαμερικανούς, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά από μήνες που έκανε εκστρατεία μέσω του διαδικτύου. Η συμμετοχή αυτών των ψηφοφόρων, που ήταν μειωμένη το 2016, θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να επιτρέψουμε να ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια όπως αυτά», υπογράμμισε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Φιλαδέλφεια. «Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ήμουν θυμωμένος, αισθανόμουν εξαπατημένος, αλλά δεν έχασα την ελπίδα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, που συμμετείχε φορώντας μάσκα.


Ανικανότητα και παραπληροφόρηση

Με 221.000 νεκρούς από την Covid-19, οι ΗΠΑ έχουν τον βαρύτερο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

«Η πανδημία θα ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε πρόεδρο», παραδέχτηκε ο Ομπάμα. «Όμως το επίπεδο ανικανότητας και παραπληροφόρησης, ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα θα είχαν πεθάνει αν δεν κάναμε τα προφανή…» συνέχισε, δηλώνοντας ότι, χωρίς να υπόσχεται κάποιο θαύμα, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ήταν ικανοί «να διαχειριστούν αυτήν την πανδημία πιο αποτελεσματικά».

Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με κατοίκους και εθελοντές που συμμετέχουν στην εκστρατεία του Μπάιντεν. Χαριτολόγησε μάλιστα ότι η μάσκα τους πηγαίνει καλύτερα, παρά στον ίδιο, λόγω των… αυτιών του. «Θα έλεγε κανείς ότι είμαι έτοιμος να απογειωθώ», αστειεύτηκε.

Ο Ομπάμα πρόκειται να εκφωνήσει στη συνέχεια μια ομιλία σε στιλ drive-in, με το πλήθος να παραμένει μέσα στα αυτοκίνητα τους, ελέω της πανδημίας.

«Οι πρώην πρόεδροι συνήθως δεν αναμιγνύονται υπερβολικά στην πολιτική. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή του, αλλά ο Τραμπ την άλλαξε», σχολίασε στο CNN ο Ντέιβιντ Άξελροντ, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, αναφερόμενος σε αυτήν τη συγκέντρωση.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θα μποϊκοτάρουν τη ψηφοφορία για τον διορισμό της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Πανδημία-Ιορδανία: Ρεκόρ κρουσμάτων - Γενικό lockdown μόνο τις Παρασκευές

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Ζάκυνθο - Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης