Η Τουρκία θα στείλει στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν, δηλώνει ο Οκτάι

Η Τουρκία θα στείλει στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν, δηλώνει ο Οκτάι

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η χώρα θα ανταποκριθεί σε περίπτωση αιτήματος για στρατιωτική στήριξη στους Αζέρους – Η Αρμενία θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

oktai12
Τη βούληση της Τουρκίας να στείλει στρατιώτες και να παράσχει στρατιωτική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, εφόσον της ζητηθεί, εξέφρασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Ωστόσο διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα.

Η τοποθέτησή του γίνεται λίγο αφότου ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν εκτίμησε ότι δεν βλέπει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο.

Η Τουρκία έχει δηλώσει την αλληλεγγύη της στο Αζερμπαϊτζάν και κατηγορεί την Αρμενία για κατοχή αζέρικων εδαφών. Ο Οκτάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, κατηγόρησε επίσης την Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) ότι προσπαθεί να αφήσει ανεπίλυτο το ζήτημα και ότι στηρίζει την Αρμενία, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά.

Την κατάσταση στο Καραμπάχ συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεοκλιπ της Μαρσέιγ ενόψει Ολυμπιακού με ραπ τραγούδι για τον Παύλο Φύσσα

Άνοιξε το αεροδρόμιο Ηρακλείου - Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από την κακοκαιρία

Νέες καταγγελίες για οικογενειοκρατία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης