Τραμπ για κορωνοϊό: Είναι λιγότερο φονικός από τη γρίπη - Μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν

Τραμπ για κορωνοϊό: Είναι λιγότερο φονικός από τη γρίπη - Μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν

«Μάθαμε να ζούμε με τη γρίπη, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό» έγραψε στο twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε «πηγαίντε να ψηφίσετε», απαντώντας στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν

trump-thumbs
Στην προσφιλή του συνήθεια των αναρτήσεων και των τοποθετήσεων μέσω Twiter επανήλθε τα ξημερώμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έκανε τρεις αναρτήσεις μέσα σε διάστημα 23 λεπτών με τις δύο να αφορούν τον Τζο Μπάιντεν και την τρίτη να αφορά τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γράφει για τον κορωνοϊό ότι «είναι πολύ λιγότερο φονικός σε ορισμένους πληθυσμούς» προσθέτοντας ότι δεν μπορεί η Αμερική «να κλείσει» λόγω της πανδημίας. «Όχι, μάθαμε να ζούμε με τη γρίπη, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό» γράφει ο Τραμπ.



Στις άλλες δύο αναρτήσεις ο Τραμπ επιτίθεται στον αντίπαλό του των Δημοκρατικών από τη μια για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση και από την άλλη για παρεμβάσεις στην σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, μάλιστα, κλείνει και τις δύο αναρτήσεις που αφορούν τον Μπάιντεν με την ατάκα «πηγαίντε και ψηφίστε».

Κλείσιμο


Ο Τραμπ, που επέστρεψε αργά χθες το βράδυ, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν 4 ημερών στο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, αναμένεται να λάβει την πέμπτη δόση του αντιικού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, ενώ παίρνει και το στεροειδές δεξαμεθασόνη, που χρησιμοποιείται συνήθως σε σοβαρότερες περιπτώσεις ασθενών.

Περίπου 22.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι πέθαναν από γρίπη την περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Ακόμα και πριν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σε ηχογραφημένες συζητήσεις με δημοσιογράφο, ο Τραμπ είχε παραδεχθεί ότι η νόσος Covid-19 είναι φονικότερη από τη γρίπη.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ επισήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα λαμβάνει παγκοσμίου επιπέδου ιατρική φροντίδα κάθε ώρα της ημέρας, κάτι για το οποίο πολλοί επαγγελματίες υγείας σημειώνουν πως δεν είναι διαθέσιμο σε εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς.

«Μην το αφήσετε να σας κυριεύσει. Μην το φοβάστε», είχε πει νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βίντεο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

«Τρομοκρατήθηκα όταν είπε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την Covid-19», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής προληπτικής ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Vanderbilt στο Νάσβιλ.

«Πρόκειται για μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 1000 ανθρώπους την ημέρα, έχει τορπιλίσει την οικονομία, έχει οδηγήσει στην ανεργία ανθρώπους. Πρόκειται για έναν ιό που θα πρέπει τόσο να τον σεβόμαστε όσο και τον φοβόμαστε», επισήμανε ο Σάφνερ.


Ειδήσεις σήμερα

«Κόκκινος διάβολος» και επισήμως ο Καβάνι

Η Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε τον Πέλκα

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Τόμας Μουργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης