ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιταλία: Η κυβέρνηση εξετάζει την καθολική χρήση μάσκας μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ιταλία: Η κυβέρνηση εξετάζει την καθολική χρήση μάσκας μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η Ιταλία κατέγραψε 2.499 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 23 θανάτους το τελευταίο 24ωρο – Αύξηση των κρουσμάτων για ένατη συνεχή εβδομάδα

romi_maskes
Το νέο κύμα κορωνοϊού που πλήττει την Ιταλία δείχνει η αυξητική πορεία των κρουσμάτων, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.499 κρούσματα και 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ συνολικά έγιναν πάνω από 120.000 τεστ κορωνοϊού. Χθες τα κρούσματα ήταν 2.548, με 24 νεκρούς.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για ένατη συνεχή εβδομάδα, με επιδείνωση του φαινομένου από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν σε Νάπολη, Καμπανία, Λομβαρδία και στη Λάτιο με πρωτεύουσα τη Ρώμη.

Συνολικά, 50.561 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, 3.142 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 294 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε εξετάζει την δυνατότητα να επιβληθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.


Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε ότι «στο τέλος, το μέτρο αυτό -έστω και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές- μπορεί πράγματι να υιοθετηθεί από όλες τις ιταλικές περιφέρειες».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «κόκκινο» η Αττική - Χαρδαλιάς: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα αποφύγουμε το lockdown»

Ακυρώνεται ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μαξίμου
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης