Άνεργος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία

Άνεργος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία

Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το αλγερινό υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας...

Άνεργος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία
Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το αλγερινό υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ένας νεαρός άνεργος έριξε πάνω του βενζίνη και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον εμποδίσουν», ανέφερε ο Αμίν Μεναντί, ιδρυτικό μέλος της Ειρηνικής Αλγερίας, ενός αυτόνομου συλλόγου νέων, ο οποίος δημιουργήθηκε στο facebook μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Περίπου 150 άνεργοι συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας για να καταθέσουν κείμενο με αιτήματα, διευκρίνισε ο Μεναντί.

Στις αρχές Ιανουαρίου 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από τις ταραχές που ξέσπασαν λόγω της ακρίβειας στη χώρα.

Έκτοτε τουλάχιστον 9 Αλγερινοί έχουν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν και τρεις έχουν πεθάνει, προσπαθώντας να μιμηθούν τον νεαρό Τυνήσιο που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, πυροδοτώντας ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη γειτονική χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης