Με νέο βίντεο συνεχίζουν τον πόλεμο της προπαγάνδας οι Τούρκοι

Με νέο βίντεο συνεχίζουν τον πόλεμο της προπαγάνδας οι Τούρκοι

Κάνουν το μαύρο άσπρο από την πτήση των ελληνικών F-16 στην Κύπρο η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τα τουρκικά ραντάρ

b240c5c631c0232ad7c5e4f6d
Με ένα νέο βίντεο επιχειρούν να κάνουν το μαύρο - άσπρο οι Τούρκοι για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ένα βίντεο που αποδεσμεύσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με την επισήμασνη ότι τουρκικά μαχητικά κατάφεραν να αναχαιτίσουν ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Κρήτη με προορισμό την περιοχή όπου η Τουρκία έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX για την πραγματοποίηση ερευνών!

Δείτε το βίντεο



Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο είναι σαφές πως σχετίζεται με το νέο στραπάτσο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από την πτήση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών προς και από την Κύπρο όπου συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση Eunomia.

Όπως είναι γνωστό, μετά την άφιξη δύο ελληνικών F-16 στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης, ακόμα έξι ελληνικά μαχητικά κατάφεραν το πρωί της Πέμπτης να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τα τουρκικά ραντάρ.

Κλείσιμο
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν προετοιμαστεί για να εμποδίσουν τα ελληνικά μαχητικά να φτάσουν στην Κύπρο, εντέλει τα εντόπισαν μόνο όταν τα είδαν να πετούν πάνω από τον ουρανό!

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και κατά την διάρκεια της επιστροφής των ελληνικών μαχητικών από την Κύπρο στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί, αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρακωλύσουν την κίνηση τους.

Ωστόσο παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή που προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» για τους... σιωπηλούς φορείς: «Γυρίστε από διακοπές και μπείτε καραντίνα» - 270 νέα κρούσματα

Μητέρα 24χρονης που ταξίδεψε με κορωνοϊό στη Σαντορίνη: Αμφιβάλλω αν υπάρχει ιός - Οργή Χαρδαλιά

Βάσεις 2020: «Βουτιά» για την Ιατρική - Μπαίνουν με «3» στο Μαθηματικό Σάμου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης