Νορβηγία: Πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε τουρίστα

Νορβηγία: Πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε τουρίστα

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό από επίθεση πολικής αρκούδας σε άνθρωπο τα εννέα τελευταία χρόνια στην περιοχή

poliki_ark1
Ένας Ολλανδός έχασε τη ζωή του, δεχόμενος επίθεση από μια πολική αρκούδα στα νησιά Σβάλμπαρντ της Νορβηγικής Αρκτικής, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, στο πρώτο ανάλογο θανατηφόρο περιστατικό σε εννέα χρόνια.

Ο τουρίστας δέχτηκε επίθεση σε κάμπινγκ τα ξημερώματα, χωρίς να κυκλοφορήσουν λεπτομέρειες για την ταυτότητά του, σύμφωνα με το Reuters. Άλλα έξι άτομα μεταφέρθηκαν, σε κατάσταση σοκ, στο νοσοκομείο.

«Η αρκούδα πυροβολήθηκε από ανθρώπους στο χώρο και συνέχισε να περπατά προς το αεροδρόμιο, που βρίσκεται κοντά», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ. «Η αρκούδα βρέθηκε λίγο αργότερα, νεκρή, στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου».

Στα μισά του δρόμου μεταξύ της βόρειας άκρης της Ευρώπης και του Βόρειου Πόλου, το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ με χιονισμένα βουνά και παγετώνες, φιλοξενεί 2.939 άτομα και 975 πολικές αρκούδες, σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο.

Όσο για τις πολικές αρκούδες, θεωρούνται προστατευόμενο είδος και ο πυροβολισμός εναντίον τους επιτρέπεται μόνο για αυτοάμυνα και ως έσχατη λύση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύσκεψη για τα σχολεία υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Την Τρίτη οι αποφάσεις

Πανελλαδικές 2020 - Σάρωσε με 19.650 μόρια: «Το μόνο που περιμένω είναι να δω αν είμαι πρώτος ή δεύτερος σε όλη την Ελλάδα»

Καιρός: Με καύσωνα και άνοδο της θερμοκρασίας θα πει «αντίο» ο Αύγουστος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης