Αλεξέι Ναβάλνι: Τι συνέβη τελικά στο αεροδρόμιο στο οποίο ήπιε τσάι; Θρίλερ με νέα βίντεο

Αλεξέι Ναβάλνι: Τι συνέβη τελικά στο αεροδρόμιο στο οποίο ήπιε τσάι; Θρίλερ με νέα βίντεο

Τα βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας στην καφετέρια του αεροδρομίου Τομσκ - Γιατί μια σερβιτόρα έφερε στον Ναβάλνι τσάι οχτώ λεπτά αφού ο γραμματέας του είχε κάνει το ίδιο; - Για μεταβολική νόσο κάνει λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου του Ομσκ

navalny23
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ με την υγεία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραμένει σε κώμα σε νοσκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας.

Ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου αρνούνται να επιτρέψουν τη μεταφορά του με αερο-ασθενοφόρο εκτός Ρωσίας, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου του επικριτή του Πούτιν το πρωί της Παρασκευής, αρκετές είναι οι χώρες που εκφράζουν την ανησυχία τους.

«Ανησυχώ πολύ με τις ειδήσεις για δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, την υγεία του και την άρνηση να του επιτραπεί να μεταφερθεί εκτός Ρωσίας. Πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι η ασφάλειά του είναι διασφαλισμένη. Η Πολωνία υποστηρίζει τις προσπάθειες να παρασχεθεί στον κ. Ναβάλνι η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους φόβους για την τύχη του Ναβάλνι επαναλαμβάνοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να τον βοηθήσει.

«Συμμερίζομαι αυτούς τους φόβους και το σοκ που προκάλεσε η δραματική κατάστασή του», δήλωσε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ενώ χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια στον Ρώσο πολιτικό σπεριλαμβανομένου του ασύλου, και πως η Γαλλία θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις έρευνες για την αιτία της ασθένειάς του.

Εντωμεταξύ στη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από όσα συνέβησαν στην καφετέρια του αεροδρομίου του Τομσκ, εκεί όπου ο Ναβάλνι ήπιε το τσάι το οποίο, όπως πολύ υποστηρίζουν ήταν δηλητηριασμένο.

Κλείσιμο
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο Ναβάλνι να πηγαίνει σε ένα τραπέζι ενώ ο γραμματέας του φέρνει λίγα λεπτά αργότερα ένα ποτήρι με τσάι.



Στο δεύτερο βίντεο, όμως, φαίνεται 8 λεπτά αργότερα να πλησιάζει στο τραπέζι του Ναβάλνι μια σερβιτόρα και να αφήνει δύο άλλα ποτήρια με τσάι.



Παράλληλα ένα νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο Ναβάλνι απομακρύνεται από το αεροπλάνο στο οποίο έχασε τις αισθήσεις του και να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο.


Η εκπρόσωπο του Ναβάλνι επιμένει με νέα ανάρτησή της στο twitter το μεσημέρι της Παρασκευής ότι οι γονείς του Ρώσου πολιτικού δεν έχουν ενημερωθεί για την επίσημη διάγνωση και ότι το μόνο που τους έχουν παραθέσει είναι μια σειρά συμπτωμάτων που μπορούν να μεταφραστούν με αρκετούς τρόπους. «Οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να καθορίσουν την αιτία της κατάστασης του Αλεξέι» πρόσθεσε.



Το μεσημέρι της Παρασκευής ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι διεγνώσθη σήμερα ότι πάσχει από μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όπως προσθεσε ο αρχίατρος Αλεξάντρ Μουρακόφσκι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου.

Κατά τον ίδιο ο Ναβάλνι δεν παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε ελαφρά σήμερα το πρωί, μολονότι εξακολουθεί να μην έχει τις αισθήσεις του.

Νωρίτερα ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου του Ομσκ είχε δηλώσει ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ίχνη δηλητηρίου στον οργανισμό του ασθενή. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας», σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, σύμφωνα με το Reuters.



Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με όσα φέρεται να δήλωσε  νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής του ιδρύματος του Ναβάλνι κατά της διαφθοράς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, αστυνομική πηγή αποκάλυψε στον στενό συνεργάτη του αντιπολιτευόμενου στον Πούτιν ότι όντως βρέθηκε δηλητήριο στο σώμα του ασθενούς, το οποίο μάλιστα είναι επικίνδυνο και για τους γύρω του. 

«Εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Ομσκ λέει τώρα ο Ναβάλνι δεν δηλητηριάστηκε. Πριν μια ώρα είχαμε πληροφορίες για ένα φονικό δηλητήριο που είναι επικίνδυνο και για άλλους και τώρα λένε ότι δεν βρέθηκαν τοξίνες. Τι συμβαίνει πραγματικά;» σχολιάζει η Γιάρμις στο Twitter.



Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από σοβαρά συμπτώματα που εμφάνισε εχθές το πρωί αφού κατανάλωσε ένα ποτήρι τσάι, που οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι ήταν δηλητηριασμένο. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που περιθάλπει τον Ναβάλνι δήλωσε το πρωί πως η κατάσταση του 44χρονου έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι ασταθής και η απόπειρα να μεταφερθεί μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τη ζωή του. Ο Δρ. Αλεξάντρ Μουραχόφσκι είχε αναφέρει επίσης (σε αντίθεση με τις επακόλουθες δηλώσεις του υποδιευθυντή του νοσοκομείου) πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του Ναβάλνι και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες.

Ερωτηθείς αν ο Ναβάλνι τελικά δηλητηριάσθηκε ή όχι, αρνήθηκε να απαντήσει.


«Δύο ημέρες προφανώς είναι η ακριβής απάντηση στο ερώτημα πόσο καιρό χρειάζεται για να εξαφανιστεί το δηλητήριο από το σώμα χωρίς να αφήσει ίχνη», έγραψε με νόημα η εκπρόσωπος του Ναβάλνι στο Twitter.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι εξήγησε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Όπως διευκρίνισε, κορυφαίοι γιατροί έχουν φθάσει αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον αντιπολιτευόμενο του Κρεμλίνου.



Ειδήσεις σήμερα:

Κι άλλη πρόκληση από τον Ερντογάν - Τζαμί και η Μονή της Χώρας μετά την Αγία Σοφία

Η «Μαύρη Βίβλος» των «53+»: «Στολίζουν» Πολάκη, Τζάκρη, Μωραϊτη και Θεοχαρόπουλο

Στη Μήλο ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας - Οδηγούσε ο ίδιος το ταχύπλοό του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης