Λιβύη: Τρεις μετανάστες νεκροί από πυρά στο σημείο αποβίβασης Αλ Χουμς

Λιβύη: Τρεις μετανάστες νεκροί από πυρά στο σημείο αποβίβασης Αλ Χουμς

Οι δύο πέθαναν επί τόπου ενώ ο τρίτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

libya_metanastes
Οι λιβυκές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Σουδανούς μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε σημείο αποβίβασης στις λιβυκές ακτές, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ζητώντας τη διενέργεια "επείγουσας έρευνας".

Η UNHCR "θρηνεί την τραγική απώλεια τριών ανθρώπων και ζητεί επείγουσα έρευνα" έπειτα από πυρά που δέχτηκαν στο σημείο αποβίβασης Αλ Χουμς στη Λιβύη, τη χθεσινή νύχτα, μετά την αναχαίτιση ενός πλοίου από Λίβυους ακτοφύλακες", αναφέρει η ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε μετά την αποβίβαση 70 και πλέον ανθρώπων.

Τα τρία θύματα ήταν Σουδανοί πολίτες, διευκρίνισε η UNHCR. Οι δύο πέθαναν επί τόπου ενώ ο τρίτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (IRC) αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

"Οι άλλοι άνθρωποι που επιβιβάστηκαν τέθηκαν υπό κράτηση", διευκρίνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (επίσης υπηρεσία του ΟΗΕ) εξήγησε σε ανακοίνωση ότι αρκετά μέλη του προσωπικού του ανέφεραν ότι "οι τοπικές αρχές άρχισαν να πυροβολούν όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να διαφύγουν από το σημείο αποβίβασης".

Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη μετά τη NAVTEX για το Barbaros

Μόσιαλος: Η χρήση της μάσκας πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους 

Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα κρούσματα: 52 το τελευταίο 24ωρο - Τα 14 στην Αττική 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης