Τουρκικά ΜΜΕ: Κινητικότητα στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis - Προς το παρόν παραμένει στην Αττάλεια

Τουρκικά ΜΜΕ: Κινητικότητα στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis - Προς το παρόν παραμένει στην Αττάλεια

Στο πλοίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού φορτίο  - Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το πλοίο «θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο» - Προς το παρόν, πάντως, το σκάφος παραμένει στην Αττάλεια - Το άλλο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται ανοικτά του λιμανιού Tasucu

1oruc-reis-arthro
Για κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας, κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να βγει στο πέλαγος για σεισμικές έρευνες.

Προς το παρόν, πάντως, το σκάφος παραμένει στην Αττάλεια

reis


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Και το τηλεγράφημα του πρακτορείου συνεχίζει ως εξής:

«Το Oruc Reis, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Oruc Reis, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Oruc Reis.

55 άτομα απασχολούνται στο Oruc Reis, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Εξάλλου, σύμφωνα με το marinetraffic.com, το άλλο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται ανοικτά του λιμανιού Tasucu, απέναντι από το Ριζοκάρπασο, και έχει σχεδόν μηδενική ταχύτητα.

barbaros
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Φίλης (Θέμα 104.6): «Πάγωμα» των κινήσεών της επέλεξε η Τουρκία

Καύσωνας προ των πυλών: Δείτε τις θερμοκρασίες σε κάθε περιοχή ανά ημέρα - 42άρια από την Πέμπτη

Πρέβεζα: Με drone και σκύλους εντόπισαν 1.102 χασισόδεντρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης