Κρίση στο Αιγαίο: Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα, προειδοποιεί ο Νίκος Δένδιας

Κρίση στο Αιγαίο: Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα, προειδοποιεί ο Νίκος Δένδιας

Νηφάλια και συνάμα αποφασιστική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς

dendia12
Συνέχεια στις στοχευμένες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα δίνει η Αθήνα, καθώς η νηφάλια και συνάμα αποφασιστική στάση απέναντι στη νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, με όχημα την εξωστρέφεια των ελληνικών θέσεων.

Με την Τουρκία να αποσύρει μέρος του στόλου της πίσω στην ναυτική βάση του Ακσάζ, «η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα» επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδεχόμενος στην Αθήνα τη Βουλγάρα ομόλογό του, Εκατερίνα Ζαχάριοβα. Το κατηγορηματικό μήνυμα Δένδια, με αποδέκτες εντός και κυρίως εκτός των τειχών, ήρθε να προστεθεί στο μούδιασμα που επέφερε στην Άγκυρα η ταχύτητα εκδήλωσης της ελληνικής αποτροπής, καθώς ο ελληνικός στόλος κατέλαβε καίριες θέσεις με εξαιρετική ταχύτητα, προκαλώντας δεύτερες σκέψεις στους «εμπνευστές» της τουρκικής στρατηγικής.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η Άγκυρα επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, σε ετοιμότητα παραμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έως ότου εκπνεύσει η ισχύς της τουρκικής NAVTEX, δηλαδή μέχρι τις 2 Αυγούστου. Η εγρήγορση στο κυβερνητικό τρίγωνο Πεντάγωνο – Μέγαρο Μαξίμου – Υπουργείο Εξωτερικών αποτυπώθηκε και στην αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας την αλυσίδα κινήσεων και πρωτοβουλιών για την προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα» σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Επιπλέον, οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απασχόλησαν και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ζαχάριοβα, καθώς η διεθνοποίηση των ελληνικών θέσεων και της παραβατικής συμπεριφοράς της γειτονικής χώρας συνιστούν πάγια τακτική της διαχειρίσης του «παροξυσμού» της γειτονικής χώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ολίβια ντε Χάβιλαντ: Τα όνειρά της για τον έρωτα και η άγνωστη σχέση της με την ελληνική γλώσσα

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης