Πολωνία: Ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει στο Σύνταγμα την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Πολωνία: Ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει στο Σύνταγμα την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αντρέι Ντούντα ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει νομοθετική πρόταση για την συνταγματική απαγόρευση της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια – Έχει δηλώσει ότι η «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» είναι ένα νέο είδος κομμουνισμού

polish_president
Αντιδράσεις στους ακτιβιστές προκαλεί η πρόθεση του απερχόμενου προέδρου της Πολωνίας και υποψήφιους για επανεκλογή Αντρέι Ντούντα να εγγράψει στο Σύνταγμα διάταξη απαγόρευσης της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Στο πολωνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται απεριφράστως ότι απαγορεύεται η υιοθεσία σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση. Για να διασφαλισθεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση, και ώστε το πολωνικό κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση», ανέφερε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Ο Αντρέι Ντούντα, μέλος του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, εθνικιστικού Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ήδη από την Δευτέρα νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος και θα την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον φιλελεύθερο προεδρικό υποψήφιο Ραφάλ Τρασκόφσκι κατά το δεύτερο γύρο στις 12 Απριλίου.

Δήλωσε ότι η «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» είναι ένα νέο είδος κομμουνισμού

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Αντρέι Ντούντα δεν σταμάτησε να προκαλεί αντιπαραθέσεις υποστηρίζοντας τις επιθέσεις του PiS κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των δυτικών αξιών και δήλωσε ότι η «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» είναι ένα νέο είδος κομμουνισμού.

Ο Ραφάλ Τρασκόφσκι υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και δηλώνει ανοικτός στην ιδέα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων, αν και δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων...Ειδικά στο θέμα αυτό, συμφωνώ με τον πρόεδρο».

Κλείσιμο
Ωστόσο, μόλις το 9% των Πολωνών τάσσεται υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2019, ενώ το 29% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφύλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τη σύντροφο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ!

Bloomberg: Το νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη «χτυπά» πιο φτωχές περιοχές

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από τη Λιβύη: Τι είπε για «Γαλάζια Πατρίδα» και Συνθήκη της Λωζάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης