Σόου Τραμπ σε προεκλογική ομιλία στο Όρος Ράσμορ παραμονή της 4ης Ιουλίου

Σόου Τραμπ σε προεκλογική ομιλία στο Όρος Ράσμορ παραμονή της 4ης Ιουλίου

Περί τις 7.500 κόσμου που δεν φορούσαν μάσκες, παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση - Θετική στον κορωνοϊό η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και φίλη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

trump_melania
Μακριά από την Ουάσινγκτον για ένα βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε αργά χθες (τοπική ώρα) με περηφάνια για μια «εξαιρετική» Αμερική στο Όρος Ράσμορ, χωρίς να κάνει λόγο για τα ανησυχητικά στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα του.

Έχοντας δεχθεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε στον εαυτό του, την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, μια βραδιά με πυροτεχνήματα και μια ομιλία σε πολύ σκληρό τόνο.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μίλησε υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν.

Trump pushes racial division, flouts virus rules at Mount Rushmore


Τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Τραμπ μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα όπως «Τέσσερα ακόμα χρόνια».

Κλείσιμο


«Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική χώρα που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», δήλωσε ο Τραμπ.



Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα σύμβολα της Ιστορίας της χώρας και ενώ αγάλματα των στρατηγών της Συνομοσπονδίας αποκαθηλώνονται από διαδηλωτές κατά των φυλετικών διακρίσεων, ο Τραμπ καταδίκασε «μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας». Αλλά «οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται για τη φυλετική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

«Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», δήλωσε ο Τραμπ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων», τον οποίο περιέγραψε ως ένα μεγάλο πάρκο όπου θα εκτίθενται αγάλματα των «σημαντικότερων Αμερικανών που έζησαν ποτέ», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί κριτική για την αντίδραση του απέναντι στις πανεθνικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις, διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις βανδάλισαν αγάλματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας. Σε μια περίπτωση, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκαθηλώσουν άγαλμα του πρώην Αμερικανού προέδρου Άντριου Τζάκσον, γνωστού για τις λαϊκιστικές του πολιτικές, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του σκλάβους και εκδίωξε πολλές φυλές Ινδιάνων αυτοχθόνων.

«Θυμωμένοι όχλοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τα αγάλματα των Ιδρυτών μας και να καταστρέψουν τα πιο ιερά μας μνημεία και να εξαπολύσουν ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων στις πόλεις μας», είπε ο Τραμπ.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 7.500 ανθρώπους, στους οποίους είχαν διατεθεί μάσκες, αλλά οι περισσότεροι δεν τις φορούσαν. Στο μεταξύ, πολίτες και ακτιβιστές βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν με διάφορους τρόπους πριν την εκδήλωση, την αντίθεσή τους για την πολιτική του Τραμπ. 

Η εικόνα που ακολουθεί, είναι χαρακτηριστική




Ο Τραμπ έχει πραγματοποιήσει τρεις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υποστηρικτές του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά τις προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας που καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω της πανδημίας της COVID-19. Χθες, επτά αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο ιός έχει εισβάλει και στο στενό περιβάλλον του Τραμπ. Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και φίλη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ βρέθηκε θετική στον ιό στη Νότια Ντακότα πριν παρευρεθεί στην εκδήλωση στο όρος Ράσμορ, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος. Ο ίδιος ο Τραμπ Τζούνιορ ήταν αρνητικός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου

Συναγερμός στο «Μακεδονία»: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Συναγερμός στις Αρχές: Άλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού στα Σπόα Καρπάθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης