Τους περισσότερους θανάτους από κάθε άλλη ημέρα από την 14η Φεβρουαρίου, όταν εντοπίζονταν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Αίγυπτο, κατέγραψαν οι αρχές το τελευταίο 24ωρο, με 91 νέα θύματα από επιπλοκές της COVID-19 και τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 1.575 νεκρούς.
Υψηλός – ο δεύτερος υψηλότερος καθ’ όλη αυτήν την περίοδο – ήταν επίσης ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που ανήλθαν σε 1.618 με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 44.598.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το Κάιρο και η γειτονική Καλουμπέια είναι οι περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα.
Στον αντίποδα, τα λιγότερα κρούσματα εντοπίζονται στις – ιδιαίτερα τουριστικές – περιοχές του Νοτίου Σινά, της Ερυθράς Θάλασσας και της μεσογειακής Μάρσα Ματρούχ.
Μέχρι τώρα, 11.931 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία της Αιγύπτου, ενώ άλλοι 13.332 παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον COVID-19.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.