Κορωνοϊός - Βρετανία: Στο 0,7-0,9 ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στη χώρα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Στο 0,7-0,9 ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στη χώρα

Άλλοι 202 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο - Από τις 29 Ιουνίου τα νεότερα για την υποχρεωτική καραντίνα στους επισκέπτες από το εξωτερικό

nhs_britain_coronavirus
Στις 29 Ιουνίου παρέπεμψε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, για ο,τιδήποτε νεότερο αφορά την καραντίνα 14 ημερών που ισχύει για τους επισκέπτες στη Βρετανία, καθώς μέχρι τότε δεν θα ανακοινωθεί κάτι περεταίρω που ενδεχομένως να αφορά συνομιλίες με άλλες χώρες για τη δημιουργία αεροδιαδρόμων, οι οποίοι θα διευκολύνουν τα αεροπορικά ταξίδια.

«Θα προχωρήσουμε στις αερογέφυρες όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε» είπε, στη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού. Υπενθύμισε ότι από τη Δευτέρα θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικών προσώπου σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας, καθώς η αύξηση της χρήσης τους θα πρέπει να ακολουθείται από την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και την προστασία των άλλων επιβατών. Σε όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο, είπε, θα μπορεί να τους απαγορευτεί η επιβίβαση ή να επιβληθεί πρόστιμο.

Άλλοι 202 θάνατοι

Ο αριθμός των θανάτων σε επιβεβαιωμένα περιστατικά με κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο σε όλους τους χώρους στη Βρετανία, είναι 202 και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 41.481, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Τα νέα περιστατικά ήταν 1.541.

Η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση στα θέματα της πανδημίας, δημοσίευσε για πρώτη φορά δεδομένα για την ανάπτυξη του δείκτη αναπαραγωγής του ιού σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτά, ο δείκτης παραμένει για όλη τη χώρα στο 0,7 - 0,9, ενώ για την Αγγλία στο 0,8 - 1. Η περιοχή της Αγγλίας με τον υψηλότερο δείκτη (0,8 - 1,1) είναι η νοτιοδυτική, ενώ η αμέσως προηγούμενη (0,8 - 1) είναι η βορειοδυτική και νοτιοανατολική.

Αναφερόμενος στις ενδείξεις κάποιων περιοχών, όπου εκτιμάται ότι ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 1 (που θεωρείται το ασφαλές όριο για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού), ο ιατρικός επικεφαλής Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σχολίασε ότι η επιστημονική επιτροπή λαμβάνει δεδομένα από διάφορες ακαδημαϊκές ομάδες που κάνουν διαφορετική μοντελοποίηση του δείκτη, πριν καταλήξουν σε ομοφωνία, και ότι η γενική εικόνα στη χώρα παραμένει κάτω από το 1.

Σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα αντισώματα στον κορονοϊό, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Siren της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη χρησιμοποιώντας δεδομένα από προσωπικό του NHS που έχει εκτεθεί στον ιό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε νέα μόλυνση ή κατά πόσο ανταποκρίνονται στα επίπεδα των αντισωμάτων.

Οικογένειες θυμάτων ζητούν δημόσια έρευνα για τους χειρισμούς στην πανδημία

Περίπου 450 οικογένειες, συγγενείς των οποίων έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ζητούν μέσω δικηγόρων τους να υπάρξει άμεσα μία δημόσια έρευνα στους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι ώστε να αποτραπούν περεταίρω λάθη που θα οδηγήσουν σε νέους θανάτους σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης της ασθένειας.

Κλείσιμο
Οι οικογένειες που έχουν συστήσει την ομάδα με την ονομασία «Πενθούσες οικογένειες από την Covid-19 για δικαιοσύνη», πιστεύουν ότι οι πολλοί από τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ζητούν τη διαφύλαξη όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την κρίση. Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι άμεσες ενέργειες τώρα μπορούν να προλάβουν τις επιπτώσεις από μία δεύτερη κρίση, την οποία όλοι περιμένουν το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα στη Σύρο: Τραυματίστηκε ναυτικός από πτώση στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Αίσιο τέλος με τη 14χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Βύρωνα

Γαλλία: Ετοιμάζεται για ανασχηματισμό ο Μακρόν;  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης