Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Πρώτη φορά χωρίς νεκρό από τις 12 Μαρτίου

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Πρώτη φορά χωρίς νεκρό από τις 12 Μαρτίου

Για σχεδόν τρεις μήνες, η μεγαλούπολη των ΗΠΑ μετρούσε εκατοντάδες απώλειες σε καθημερινή βάση λόγω του νέου κορωνοϊού - Στους 16.992 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Υπό διερεύνηση άλλες 4.760 υποθέσεις

covid_newyork
Η Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε Ουχάν των ΗΠΑ. Και όμως, τα στοιχεία από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ουδεμία σχέση έχουν με την Ουχάν. Οι αριθμοί στη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πολύ μεγαλύτεροι και η αντιστοιχία, σε σχέση με τον πλυθυσμό, κατά πολύ αυξημένη, σε σύγκριση με την κινεζική επικράτεια που ξεκίνησε η καταστροφή.

Από τις 12 Μαρτίου, η Νέα Υόρκη άρχισε να μετρά νεκρούς από την πανδημία. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, το οικονομικό κέντρο του πλανήτη παρουσίασε για πρώτη φορά μηδενικό απολογισμό σε θανάτους από τον νέο κορωνοϊό.

Μία πόλη με 16.992 επιβεβαιωμένους θανάτους από την πανδημία και άλλους 4.760 υπό διερεύνηση, μία πόλη που ποτέ δεν κοιμόταν και μέσα σε μία νύχτα έγινε «φάντασμα», έχει πλέον να ελπίζει ότι η μεγάλη μπόρα πέρασε. Ο δρόμος είναι μακρύς, καθώς χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με βαριές πνευμονίες και άλλα συμπτώματα εξαιτίας της Covid-19. Όμως μία ηλιαχτίδα ελπίδας άρχισε να διαφαίνεται, στον ίδιο τόπο που μετρούσε εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση.

Η εκπρόσωπος της δημαρχείας στη Νέα Υόρκη, Έιβερι Κοέν, εμφανίστηκε συγκινημένη και ζήτησε από τους Νεοϋορκέζους να συνεχίσουν τη μάχη και να τηρούν τους κανόνες, ώστε να μείνουν όλοι ασφαλείς.

12 Μαρτίου - 5 Ιουνίου... Τρεις μήνες με καθημερινούς θανάτους, τρόμο, περιορισμούς και πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας. Η πρώτη μέρα χωρίς θάνατο από τον νέο κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, ίσως να αποτελέσει το έναυσμα για την «ανάσταση» της πόλης που «δεν κοιμάται ποτέ».

Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Μπρούκλιν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Νέα Υόρκη: Διέρρευσαν διάλογοι αστυνομικών - «Πυροβολήστε τους» λένε για τους διαδηλωτές

Επεισόδια στη Νέα Υόρκη: Ακόμη δύο τραυματισμοί αστυνομικών στο Μπρούκλιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης