Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Μπρούκλιν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Μπρούκλιν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

«Η βία γεννά μόνο περισσότερη βία» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς εκείνους τα δικαιώματα των οποίων  έχουν καταπατηθεί βάναυσα

arxiepiskopos-elpidoforos
Ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας έστειλε χθες από τους δρόμους του Μπρούκλιν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος συμμετείχε σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα όσων έχουν καταπατηθεί με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Οι ζωές των Αφροαμερικανών συμπολιτών μας έχουν σημασία και μετράνε» ήταν το μήνυμα που  έστειλε χθες το απόγευμα ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος  ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση ειρηνικής διαμαρτυρίας στην  περιοχή  Crown Heights  στο  Μπρούκλιν, στην οποία τον  προσκάλεσαν  ο πρόεδρος της Δημοτικής Περιφέρειας του Μπρούκλιν Ερικ Λιροι Ανταμς και ο  ομογενής γερουσιαστής της   Πολιτείας της Νέας Υόρκης Ανδρέας  Γουρνάδης από την 22 η Περιφέρεια της πόλης. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε τόσο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ, όσο και για τη δολοφονία της 26χρονης τεχνικού του ιατρικού κλάδου για έκτακτα περιστατικά   Μπριόν Τέιλλορ  .όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της στο  Λούισβιλ  της Πολιτείας του Κεντάκυ  τον   προηγoύμενο Μάρτιο.

I came here to Brooklyn today in order to stand in solidarity with my fellow sisters and brothers whose rights have been...

Δημοσιεύτηκε από Archbishop Elpidophoros of America στις Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020



Σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας, γύρω στα μεσάνυχτα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τόνισε ότι βρέθηκε στο Μπρούκλιν «για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους αγαπητούς αδελφούς και τις αγαπητές αδελφές του των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα». Και συνέχισε: «Ηταν μια ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα ηχηρό κατά της αδικίας στην χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίζουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Θα συνεχίσω να στέκομαι αλληλέγγυος στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης της ισονομίας και της ισοπολιτείας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλλά και σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Περιφέρειας του Μπρούκλιν
Ερικ Ανταμς σημείωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχε σε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Όπως είπε είναι σπουδαίο και σημαντικό ότι έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και τόση ενέργεια για να δείξει με την στάση του, πόσο κομβικό είναι αυτό το θέμα.

Κλείσιμο
Υπογράμμισε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτεί την ενότητα όλων, ανεξαρτήτως της ταυτότητας του καθενός και παραλλήλισε τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ελποδοφόρου με αυτή του Μακαριστού προκατόχου του Ιακώβου, ο οποίος ο το 1965 είχε συμπορευτεί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην πόλη Σέλμα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο ομογενεικός γερουσιαστής Ανδρέας Γουρνάδης δήλωσε απίστευτα υπερήφανος που βάδισε την πορεία διαμαρτυρίας στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και του προέδρου της Δημοτικής Περιφέρειας του Μπρούκλιν, έναν αγώνα για την επιδίωξη της δικαιοσύνης για όλους εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή για να μιλήσουν από μόνοι τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και τα σχόλια των χρηστών ήταν διθυραμβικά για την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου να σταθεί στο πλευρό των νέων κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους Αφροαμερικανούς θύματα της άδικης και παράλογης αστυνομικής βίας. Οι περισσότεροι μάλιστα σημείωναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος "βαδίζει στα βήματα του Μακαριστού Ιακώβου και ως εκκλησιαστικός ηγέτης της Ομογένειας βρίσκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας".

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή συγκέντρωση

elpidoforos-protest-4
elpidoforos-protest-5


elpidoforos-protest-2
elpidoforos-protest-3



Ειδήσεις σήμερα:

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Υπάρχει ροή μεταναστών, όχι σε βαθμό να μας προκαλεί ανησυχία

Γιατί φέρνουν πίσω ξανά την υδροξυχλωροκίνη;

Σεσημασμένος παιδόφιλος ο Γερμανός που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης