Κόντε: Ελεύθερες οι μετακινήσεις των Ιταλών στο εσωτερικό της χώρας

Κόντε: Ελεύθερες οι μετακινήσεις των Ιταλών στο εσωτερικό της χώρας

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν με την Ελλάδα και την Αυστρία σε ό,τι αφορά τις τουριστικές ροές, θα λυθούν στο πλαίσιο του παραδοσιακού πνεύματος φιλίας είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του

cconte
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα, αναφέρθηκε στο υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και στην δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών στο εσωτερικό της Ιταλίας, που ισχύει από σήμερα.

«Ξαναβρήκαμε την κοινωνική μας διάσταση, αλλά πρέπει να προσέξουμε», τόνισε ο Κόντε, καλώντας τους Ιταλούς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έως τώρα, η κυβέρνησή του έχει στηρίξει την δημόσια και ιδιωτική οικονομία της χώρας του με 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θέλουμε να παρέμβουμε και πάλι, με ακόμη πιο αποτελεσματικά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο τραπέζι 750 δισεκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να ξοδέψουμε καλά τα χρήματα αυτά», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Από την ικανότητά μας αυτή θα αξιολογηθεί η ισχύς και αξιοπιστία της Ιταλίας», είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ανέφερε δε, ότι οι επιδοτήσεις και τα δάνεια που θα λάβει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των τηλεματικών και δικτύων αλλά και εκείνων της ύδρευσης, όπως και για την πρόσληψη νέων ερευνητών. Πρόσθεσε ότι επείγει η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και η μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εκδίκαση αστικών και ποινικών υποθέσεων.

Κλείσιμο
Για την λεπτομερή διαμόρφωση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συναντήσει τις ερχόμενες ημέρες τους κοινωνικούς εταίρους, σειρά συνδέσμων και επιφανείς προσωπικότητες διαφόρων παραγωγικών τομέων.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τουρισμό, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν με την Ελλάδα και την Αυστρία σε ό,τι αφορά τις τουριστικές ροές, θεωρεί ότι θα λυθούν στο πλαίσιο του παραδοσιακού πνεύματος φιλίας με τις χώρες αυτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποστάσεις του Lancet από την έρευνα που οδήγησε σε διακοπή της υδροξυχλωροκίνης

Σουηδία: Πολιτικές αναταράξεις μετά την παραδοχή ότι η ανοσία της αγέλης... απέτυχε!

Εταιρεία καλλυντικών αναγκάζει τους υπαλλήλους να υποβληθούν σε τεστ για χρήση ουσιών!  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης