Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Στα «μαχαίρια» ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Στα «μαχαίρια» ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πιστός σύμμαχος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ζητά από τον Άντριου Κουόμο να απομακρύνει τον Μπιλ Ντε Μπλάζιο γιατί «είναι ανίκανος»

nea_yorki_epeisodia
Tεταμένες είναι οι σχέσεις του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και του δημάρχου της αμερικανικής μεγαλούπολης  Μπιλ ντε Μπλάζιο, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί στους δρόμους.

Ο Άντριου Κουόμο κουνάει το... δάκτυλο στον Μπιλ Ντε Μπλάζιο, καθώς, όπως του προσάπτει, δεν αναπτύσσει πολλούς αστυνομικούς στους δρόμους για την επιβολή της τάξης.

Αφού τα είχε ακούσει για τα καλά από τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η τάξη στην Νέα Υόρκη, ο Κουόμο ζήτησε τα ρέστα από την δήμαρχο της πόλης.



Για τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.

Κλείσιμο
Υποστήριξε επίσης ότι η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, και ότι ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης έχει αρνηθεί τη βοήθεια της Εθνοφρουράς.

Παρακολουθώντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο Δημοκρατικών αξιωματούχων, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρεπουμπλικάνος Ρούντι Τζουλιάνι, κάλεσε τον κυβερνήτη της πολιτείας να απομακρύνει από το αξίωμά του τον Μπιλ ντε Μπλάζιο εξαιτίας της ανικανότητάς του να χειριστεί τις διαδηλώσεις και τις λεηλασίες στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζουλιάνι, ένας από τους πιστούς συμμάχους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Μπιλ ντε Μπλάζιο έχει χάσει τον έλεγχο των διαδηλώσεων στην πόλη του και άσκησε κριτική στα μέλη του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD).



«Ο κυβερνήτης Κουόμο θα πρέπει να απομακρύνει τον δήμαρχο Ντε Μπλάζιο. Αποτρέπει τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να προβούν σε ενέργειες που έχουν αποτρέψει ανάλογες ταραχές στο παρελθόν», ανέφερε ο Τζουλιάνι στο Twitter. «Ο δήμαρχος στη Νέα Υόρκη έχει χάσει τον έλεγχο των διαδηλωτών και της πόλης του... Ο δήμαρχος εμποδίζει τη Νέα Υόρκη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας και των πολιτών», προσθέτει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mornings with Maria» του δικτύου «Fox», ο Τζουλιάνι είπε ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι ανίκανος».

Μέχρι στιγμής, το γραφείο του δημάρχου δεν έχει προβεί σε σχόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Έμα Γουάτσον: Γιατί «έκραξαν» την ανάρτησή της για το #blackouttuesday

«Πρόβα» για τους επόμενους μήνες η διαχείριση των 12 εισαγόμενων κρουσμάτων από την Ντόχα

Επίθεση με βιτριόλι: Το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού του εγκλήματος όπως το σκιαγραφούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης