Σάλος με retweet του Τραμπ: «Ένας καλός Δημοκρατικός είναι ένας νεκρός Δημοκρατικός»

Σάλος με retweet του Τραμπ: «Ένας καλός Δημοκρατικός είναι ένας νεκρός Δημοκρατικός»

Ο Τραμπ έκανε retweet ένα βίντεο με υποστηρικτή του να δηλώνει ότι «Ένας καλός Δημοκρατικός είναι ένας νεκρός Δημοκρατικός»

trump_ap
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στους κόλπους των Δημοκρατικών μετά το retweet που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε βίντεο που δείχνει έναν ένθερμο υποστηρικτή του να δηλώσει ότι «Ο μόνος καλός Δημοκρατικός είναι ένας νεκρός Δημοκρατικός».



Ο Κόι Γκρίφιν, επίτροπος της αμερικανικής κομητείας των Ρεπουμπλικανών στο Oτέρο του Νιου Μέξικο και ιδρυτής της οργάνωσης «Cowboys for Trump», προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στις 17 Μαίου προκαλώντας τη μήνη των τοπικών Δημοκρατικών.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill» ο Γκρίφιν υποστηρίζει ότι, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, έφθασε στο σημείο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «ο μόνος καλός Δημοκρατικός είναι ένας νεκρός Δημοκρατικός».

Με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα, ο ίδιος έσπευσε να να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Δεν το λέω αυτό με τη φυσική έννοια και μπορώ ήδη να δω τα βίντεο που λένε ότι θέλω να σκοτώσω τους Δημοκρατικούς. Όχι, το λέω αυτό με την πολιτική έννοια επειδή η ατζέντα και η πολιτική των Δημοκρατικών είναι αντι-αμερικανική αυτή τη στιγμή»... «Το λέω από την πολιτική σκοπιά και το λέω γιατί πρέπει να αποκτήσουμε την πλειοψηφία και στη Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων», πρόσθεσε .

Οι δηλώσεις του Γκρίφιν, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Daily Beast», αναφέρονταν στη πολιτική που ακολουθούν οι πολιτείες με Δημοκρατικό Κυβερνήτη σχετικά με την διαχείριση της κρίσης της νόσου Covid- 19 .

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος,μοιράστηκε αυτό το tweet και το αντίστοιχο βίντεο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ευχαριστώντας τους Cowboys υποσχέθηκε να τους «δει στο Νιου Μέξικο!»

«Ευχαριστώ Cowboys. Τα λέμε στο Νιου Μέξικο !»....(@realDonaldTrump) 28 Μαΐου 2020», ήταν η απάντηση του Τραμπ κάνοντας retweet
το επίμαχο βίντεο.

Κλείσιμο
Ο τοπικός σταθμός «KRQE» ανέφερε ότι τοπικές ομάδες των Δημοκρατικών έσπευσαν να καταδικάσουν τα σχόλια του Γκρίφιν.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Νιου Μέξικο θέλει να ξεκαθαρίσει ότι οποιεσδήποτε δηλώσεις, είτε πρόκειται για αστείο είτε μπορεί να προκαλέσουν κακό σε άλλο άτομο είναι απλώς λανθασμένες», υποστηρίζει από την πλευρά του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αμερικανικής πολιτείας σε ανακοίνωσή του αδειάζοντας τον επίτροπο της κομητείας Οτέρο.

Ο Γκρίφιν όμως, υποστηρίζει ότι με τα λεγόμενά του αντιτίθεται στους περιορισμούς που έχουν εφαρμοστεί σε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα για να μην εξαπλωθεί η νόσος COVID-19. Ωστόσο, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «The Daily Beast» ότι «θα μπορούσε να είχε επιλέξει διαφορετικό λεξιλόγιο».

«Υποθέτω ότι πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός όταν επιλέγω τις λέξεις δημοσίως», είπε ο Γκρίφιν.

Το αμερικανικό δίκτυο «CBS» γράφει ότι υπήρξαν πολλές «φωνές» που ζήτησαν την απομάκρυνση του πολιτικού από το αξίωμά του.

Από την πλευρά του, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν παραιτείται.

Ο Γκρίφιν έχει παρελθόν στα βιτριολικά σχόλια σε βάρος των Δημοκρατικών. Είχε δηλώσει ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές είτε θα πρέπει να απαγχονιστούν είτε να εκτελεστούν.

«Το σχόλιο της κομητείας του Επιτρόπου είναι απεχθές, ακατάλληλο και  αντι- αμερικανικό», δήλωσε στο Twitter ο Πρόεδρος της Βουλής του Νιου Μέξικο, Δημοκρατικός Μπράιαν Έγκολφ.«Θα πρέπει αμέσως να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί» , πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γκρίφιν, αναφερόμενος στον πρόεδρο Τραμπ που έκανε retweet στο βίντεό του, υποστήριξε:
«Αυτό σημαίνει πολλά για μένα, γιατί ξέρω ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με υποστηρίζει».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter «μπλόκαρε» ανάρτηση του Τραμπ για την υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ!

YouTuber γύριζαν βίντεο με τον υιοθετημένο αυτιστικό γιο τους και μετά τον έστειλαν σε... άλλη οικογένεια

Το βιτριόλι καίει ακόμη το πρόσωπο της, λένε οι γιατροί της 34χρονης Ιωάννας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης