Ουγγαρία: Σταματούν οι υπερεξουσίες του Βίκτορ Όρμπαν στις 20 Ιουνίου

Ουγγαρία: Σταματούν οι υπερεξουσίες του Βίκτορ Όρμπαν στις 20 Ιουνίου

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήγει στις 20 Ιουνίου – Μπαίνει τέλος στις υπερεξουσίες του Όρμπαν, που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό και την Ευρώπη 

orban_voul
Στις 20 Ιουνίου τερματίζεται η αμφιλεγόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία, που έδιδε υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, που κυβερνούσε με διατάγματα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιντ Βάργκα σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook ανακοίνωσε τον τερματισμό της κατάστασης, την ώρα που η Βουδαπέστη ετοιμάζεται να υποβάλει νομοσχέδιο για τον τερματισμό των εξουσιών της έκτακτης ανάγκης.

Ο νόμος που υιοθετήθηκε στις 30 Μαρτίου στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χορηγούσε στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν την εξουσία να κυβερνά με διατάγματα μέχρις ότου η κυβέρνησή του να κηρύξει το τέλος της πανδημίας.

Στο εσωτερικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές φωνές κατηγόρησαν τον Όρμπαν ότι επωφελείται από την κρίση για να αποδυναμώσει τη δημοκρατία στην Ουγγαρία, μια χώρα της ΕΕ όπου το κράτος δικαίου έχει πληγεί την τελευταία δεκαετία.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν ήταν γνωστή μου, δεν μου θύμισε κάτι» επέμεινε η 34χρονη στην αρχική της κατάθεση

Τουρκία: Στέλνει €320 εκατ. στα κατεχόμενα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τέλος στην υδροξυχλωροκίνη για τους ασθενείς με κορωνοϊό στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης