Εξήντα χιλιάδες εθελοντές επιστρατεύει η ιταλική κυβέρνηση για την τήρηση των περιοριστικών μέσων

Εξήντα χιλιάδες εθελοντές επιστρατεύει η ιταλική κυβέρνηση για την τήρηση των περιοριστικών μέσων

Θα εποπτεύουν εστιατόρια παραλίες και δρόμους

italiakoronoios
Σε ρόλο «Μεγάλου Αδερφού» οι 60 χιλιάδες εθελοντές που θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση της Ρώμης προκειμένου να βοηθήσουν στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε μπαρ, εστιατόρια και παραλίες.

«Αυτοί που τροφοδοτούν τη νυχτερινή ζωή προδίδουν τις θυσίες εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων, Φραντσέσκο Μπότσια, στην εφημερίδα «La Stampa» εξαίροντας την ανάγκη να βρεθούν εθελοντές.

Μία εβδομάδα αφότου επαναλειτούργησαν μπαρ και εστιατόρια, οι Ιταλοί μπορούν να επιστρέψουν στα γυμναστήρια με την προϋπόθεση ότι θα έχουν κάνει κράτηση.

Μόνο δύο επαρχίες καθυστέρησαν την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων μεταξύ αυτών και η Λομβαρδία. Εκεί θα ανοίξουν στις 31 Μαίου.

Την επιλογή των εθελοντών θα αναλάβει η Πολιτική Προστασία της χώρας με την πρόσκληση να απευθύνεται κυρίως στους πολίτες που βρίσκονται στο Ταμείο Ανεργίας ή λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα από το δημόσιο.

Οι εθελοντές, θα βοηθούν, μεταξύ άλλων, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες και θα πρέπει να συμβάλλουν κυρίως στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πόλεις και μικρά και μεγάλα θέρετρα της Ιταλίας, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνοι συνωστισμοί που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το περιοδικό «Newsweek«, οι εθελοντές θα πληρωθούν από το κράτος για την βοήθεια που θα προσφέρουν.

«Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, όσοι πολίτες το επιθυμούν, πρέπει να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στην χώρα μας», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια, υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

«Στην κρίσιμη αυτή φάση, στην οποία προσπαθούμε να συνυπάρξουμε με τον ιό, αναθέτουμε την προστασία των πόλεών μας και στους εθελοντές», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντόνιο Ντεκάρο, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι.




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός στην Αθήνα: Καταιγίδες από το μεσημέρι - Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες


Βίντεο: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνοδεύει γυναίκα κρατούμενου που του πηγαίνει μέχρι και γαλακτομπούρεκο!

Βίντεο: Τρόμος για τους κατοίκους της Μαλακάσας από άγριες συμπλοκές και υπαίθρια μπάρμπεκιου μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης