Κορωνοϊός Τις πολιτείες των Δημοκρατικών πλήττει ο ιός σύμφωνα με τους New York Times

Κορωνοϊός Τις πολιτείες των Δημοκρατικών πλήττει ο ιός σύμφωνα με τους New York Times

Τι αναφέρει σε ανάλυσή της η αμερικανική εφημερίδα

koronoiosipa
Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αγγίζει στις ΗΠΑ τις 100 χιλιάδες, οι απώλειες που καταγράφονται στις πολιτείες των Δημοκρατικών είναι μακράν μεγαλύτερες από αυτές των Ρεπουμπλικάνων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανάλυσή τους οι «New York Times».

O αντίκτυπος της νόσου Covid-19 έγινε πιο αισθητός στις μεγάλες πόλεις, στις βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες και τη Νέα Υόρκη, εκεί όπου κάνουν «κουμάντο» Δημοκρατικοί κυβερνήτες.

Εκτός από τις διαφορετική στρατηγική που υιοθετούν τα δύο παραδοσιακά κόμματα - Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί- σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοιού, η ίδια η νόσος κάνει... διακρίσεις πλήττοντας κυρίως τις πολιτείες των Δημοκρατικών, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν για το πώς θα ανοίξουν ξανά επιχειρήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη η χώρα.
Την ώρα που τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 1,6 εκατομμύρια, πέρα από την αντίληψη, πέρα από την ιδεολογία, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες για την «κόκκινη» Αμερική (τους Δημοκρατικούς ) και την «μπλε» Αμερική (Ρεπουμπλικάνοι).

Κλείσιμο
Οι Δημοκρατικοί ζουν σε πολιτείες με τον ιό να έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες προκαλώντας και το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Αντιθέτως,οι Ρεπουμπλικάνοι ζουν σε πολιτείες που δεν έχουν πληγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από την νόσο του Covid- 19.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, στις πολιτείες που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016 καταγράφηκαν μόλις το 27% των κρουσμάτων και το 21% των θανάτων - παρά το γεγονός ότι το 45% των Αμερικανών ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι οι πολιτείες των Δημοκρατικών είναι πιο πυκνοκατοικημένες έναντι αυτών που έχουν Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών ζουν σε μια από τις 100 πιο πυκνοκατοικημένες κομητείες των ΗΠΑ . Μιλάμε για αστικές περιοχές και προάστια, με τον ιό να καταγράφει εκεί τα μεγαλύτερα ποσοστά : το ποσοστό κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από την υπόλοιπη χώρα και το ποσοστό θνητότητας τέσσερις φορές υψηλότερο.

Εκτός από τις πυκνοκατοικημένες κυρίως πολιτείες των Δημοκρατικών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό, υπάρχουν και αραιοκατοικημένες όπως και απομακρυσμένες περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από τη νόσο, με παράγοντες όπως η ηλικία και η φυλή να παίζουν καθοριστικό.

Για παράδειγμα , οι Αφροαμερικανοί και οι Λατίνοι είναι πιο ευεπίφοροι στον ιό αν ληφθεί υπόψη ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων. Επιπλέον, τείνουν να είναι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και όχι των Ρεπουμπλικάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την Παρασκευή, η Αλαμπάμα είχε καταγράψει 11 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και το Νιου Τζέρσεϋ 122 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Το Τέξας, με τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν το «πάνω χέρι» , αν και είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στη χώρα, δεν έχει βιώσει τόσο έντονα τη νόσο.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, που επιμένει για την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας, προειδοποίησε σήμερα πως, εάν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο στη Βόρεια Καρολίνα (24 έως 27 Αυγούστου), θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης τότε θα μεταφέρει το συνέδριο είτε σε άλλη ημερομηνία είτε σε άλλη πολιτεία.

Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει Δημοκρατικό κυβερνήτη ο οποίος τάσσεται υπέρ των περιοριστικών μέτρων με στόχο να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός στην Αθήνα: Καταιγίδες από το μεσημέρι - Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες


Βίντεο: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνοδεύει γυναίκα κρατούμενου που του πηγαίνει μέχρι και γαλακτομπούρεκο!

Βίντεο: Τρόμος για τους κατοίκους της Μαλακάσας από άγριες συμπλοκές και υπαίθρια μπάρμπεκιου μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης