Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το CDC προτείνει μάσκες και στις πισίνες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το CDC προτείνει μάσκες και στις πισίνες

Ποιες είναι οι συστάσεις σε λουόμενους και εργαζόμενους

corona_uscdc_main
Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να υφίσταται, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά σε όλον τον κόσμο και οι οικονομίες έχουν αρχίσει να παραλύουν. Εντούτοις η κρίση κάθε άλλο παρά φθίνει και ήδη οι επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της Covid-19. Η τραγικότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από την οδηγία ασφαλείας που προτείνει το αμερικανικό CDC, ενθαρρύνοντας τους πολίτες που πηγαίνουν για μπάνιο στις πισίνες, να φορούν μάσκα στο πρόσωπο, για όση ώρα είναι εκτός νερού.

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας και είναι μακράν η χώρα με τις περισσότερες απώλειες. Το αμερικανικό CDC εξέδωσε μία λίστα με οδηγίες για τη συμπεριφορά των λουόμενων και των εργαζόμενων στις πισίνες, οι οποίες έχουν πολύ στενότερο χώρο διαθέσιμο, σε σχέση με τις αμερικανικές παραλίες, που «βλέπουν» σε ωκεανό.

Το CDC προτείνει και ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην πισίνα, εκτός από τη στιγμή που θα βουτήξουν στο νερό, καθώς εκεί εγκυμονεί ο κίνδυνος να πνιγούν.

corona_uscdc_in

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η πρόσβαση σε μεγάλες παρέες. ο αριθμός πρέπει να είναι περιορισμένος και οι λουόμενοι σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Κλείσιμο
Ο καθαρισμός και η απολύμανση σε όλους τους χώρους της πισίνας, εντός και εκτός, θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο και πολύ συχνά.

Οι ναυαγοσώστες θα πρέπει να είναι επιφορτισμένοι αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντά τους και να μην ασχολούνται με τον αριθμό και τον συνωστισμό των πολιτών, μία κρίσιμη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν άλλοι εργαζόμενοι της εκάστοτε εταιρείας.

Οι λουόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ποτήρι τους, δικής τους πετσέτα και οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου.

Με άλλα λόγια, η συνηθισμένη ανέμελη βουτιά, αποτελεί παρελθόν για την εποχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ ανάλογα μέτρα, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες, θα ληφθούν και για τις ανοιχτές παραλίες, με την αποφυγή του συνωστισμού να αποτελεί το βασικό μέτρο όλων.

Ειδήσεις σήμερα

Wall Street: Πτώση μετά το νέο γύρο έντασης ΗΠΑ - Κίνας

ΗΠΑ: O Τζον Ράτκλιφ ψηφίστηκε νέος διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 35.000 λιγότεροι νεκροί αν είχαμε δράσει νωρίτερα, λέει το Κολούμπια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης