Κορωνοϊός: Έρχονται τεστ για τον κορωνοϊό μέσω του κινητού

Κορωνοϊός: Έρχονται τεστ για τον κορωνοϊό μέσω του κινητού

Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

koronoios_britain
Όσο κι ακούγεται περίεργο, το κινητό σας τηλέφωνο θα μπορεί με την βοήθεια ενός αισθητήρα να σας ενημερώσει εάν ο βήχας ή το φτάρνισμά σας «δείχνει» κορωνοϊό.

Ομάδα του Πανεπιστημίου της Γιούτα στην περιοχή Salt Lake City των ΗΠΑ έχει αναπτύξει μια φορητή μικρή συσκευή που συνδέεται στη θύρα φόρτισης του κινητού τηλεφώνου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η συσκευή αυτή είναι ένας αισθητήρας που μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο COVID-19 σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Ο αισθητήρας, με κόστος που δεν ξεπερνά τις 45 λίρες, θα είναι διαθέσιμος σε τρεις μήνες, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.

Η συσκευή είναι φορτωμένη μ΄ ένα λογισμικό το οποίο ανιχνεύει ιικές πρωτεΐνες του κορωνοϊού. Το γενετικό υλικό του κορωνοϊού κουβαλούν τα σταγονίδια τα οποία εκτοξεύονται μέσω του βήχα ή του φταρνίσματος.

Ο αισθητήρας θα δείξει θετικό αποτέλεσμα είτε με αλλαγή χρώματος είτε παράγοντας ηλεκτρονικό σήμα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Ο κάτοχος του κινητού θα μπορούσε στη συνέχεια να πατήσει ένα κουμπί στο τηλέφωνό του και τα αποτελέσματα του τεστ να σταλούν σε υπηρεσίες υγείας έτσι ώστε να ξέρουν εάν νοσεί ή όχι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σε καθημερινή βάση θα έπρεπε πρέπει να διενεργούνται από 500 χιλιάδες έως και 700 χιλιάδες τεστ προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο καθηγητής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα Μασούντ Ταμπίμπ Αζάρ, η συσκευή αυτή είναι λιγότερο ακριβή από τα υπόλοιπα διαγνωστικά τεστ και δίνει πιο γρήγορα το αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί, όπως δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής, «η δική μας συσκευή ανιχνεύει τον ιό στο σύνολό του».

Τον Αύγουστο η συσκευή θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο με στόχο την διεξαγωγή περισσότερων τεστ, ακόμα και στο σπίτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταλλάς ντράμερ μετά από κορωνοϊό και κώμα: Ο Σατανάς δεν είναι τόσο cool όσο νόμιζα...

Έρευνα για street party με αλκοόλ, σέξι χορό και... twerking στο Μπρούκλιν εν μέσω πανδημίας


Πρέβεζα: Παρήγγειλε φαγητό και πλήρωσε με πλαστό των 200 ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης