«Ειδικός» για serial killer αποδείχτηκε serial... ψευταράς - Μέχρι και δολοφονημένη σύντροφο επινόησε!

«Ειδικός» για serial killer αποδείχτηκε serial... ψευταράς - Μέχρι και δολοφονημένη σύντροφο επινόησε!

Ο Stéphane Bourgoin, που έχει γράψει δεκάδες βιβλία για εγκλήματα και έχει παρουσιάσει ντοκιμαντέρ στη Γαλλική τηλεόραση, παραμύθιαζε επί χρόνια το γαλλικό κοινό - «Μούφα» η εκπαίδευση από το FBI, η συνέντευξη του Τσαρλς Μάνσον αλλά και η καριέρα στο... ποδόσφαιρο

stephane
Κατά συρροή... ψευταράς αποδείχτηκε ο Stéphane Bourgoin, ένας Γάλλος συγγραφέας που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα από πολλούς πολίτες της χώρας του ως ο κορυφαίος ειδικός στη χώρα πάνω στους serial killers. Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian o Bourgoin, του οποίου τα βιβλία για δολοφόνους έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, παραδέχτηκε ότι επινόησε πολλά δήθεν βιώματά του, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας μιας συζύγου που δεν υπήρξε ποτέ, αλλά και της υποτιθέμενης εκπαίδευσής του από το FBI!

Stéphane Bourgoin, expert auto-proclamé des tueurs en série : «J’ai menti. Je m’excuse»


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια online έρευνα «ξεμπρόστιασε» αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία και έχει παρουσιάσει μέχρι και ντοκιμαντέρ στη Γαλλική τηλεόραση που αφορούν σε εγκλήματα και φόνους. Ο Bourgoin είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι έχει πάρει συνεντεύξεις από περισσότερους από 70 serial killers, ότι εκπαιδεύτηκε στη βάση του FBI στο Κουάντικο, και ότι ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα που δολοφονήθηκε το 1976, από έναν άνδρα που ομολόγησε δώδεκα ακόμα φόνους όταν συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με την Guardian.

Τον Γενάρη όμως, η ιντερνετική κολεκτίβα 4ème Oeil Corporation κατηγόρησε τον 67χρονο σήμερα συγγραφέα ότι έχει πει ένα σωρό ψέμματα για το παρελθόν του. Αντιμέτωπος με τον σάλο που προκλήθηκε, ο Bourgoin πρόσφατα παραδέχτηκε στον Γαλλικό Τύπο ότι η σύζυγός του δεν υπήρξε ποτέ, ότι δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ από το FBI, δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Τσαρλς Μάνσον αλλά και ότι στην πραγματικότητα έχει μιλήσει με πολύ λιγότερους δολοφόνους απ' όσους ισχυριζόταν παλαιότερα. Επίσης, δεν υπήρξε ποτέ και επαγγελματίας... ποδοσφαιριστής, άλλο ένα ψέμα που είχε επινοήσει.

«Τα ψέματά μου ήταν σαν ένα βάρος που με πλάκωνε. Ήρθε η ώρα να τακτοποιήσω τους ανοικτούς λογαριασμούς» είπε στο Paris Match την περασμένη εβδομάδα ο Bourgoin, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις αποκαλύψεις.

Stéphane Bourgoin : il a rencontré 77 tueurs(es) en série ! - Ça commence aujourd'hui
Κλείσιμο


Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη που δημοσίευσε το Le Parisien την Τρίτη, έκανε ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τον εαυτό του ως μυθομανή. «Παραδέχομαι εξ ολοκλήρου τα λάθη μου. Ντρέπομαι που είπα ψέματα, που απέκρυψα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά. Όπως παραδέχτηκε, η σύζυγος που ισχυριζόταν ότι έχασε δεν υπήρξε ποτέ. «Έμπνευση» για αυτήν την φανταστική σύντροφο ήταν μια νεαρή γυναίκα ονόματι Susan Bickrest, την οποία είχε γνωρίσει σε ένα μπαρ στη Φλόριντα. Το 1975, η 24χρονη Bickrest δολοφονήθηκε από τον serial killer Gerald Stano, που έπειτα ομολόγησε τους φόνους 41 γυναικών και εκτελέστηκε το 1998. «Δεν ήθελα να μάθει ο κόσμος την αληθινή ταυτότητα του ατόμου αυτού που δεν ήταν σύντροφός μου, αλλά κάποια που είχα συναντήσει 5-6 φορές στην Ντεϊτόνα Μπιτς και την συμπαθούσα».

Ο Bourgoin είπε στη Le Figaro ότι πιστεύει πως χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο, και ότι ήταν γελοίο το γεγονός ότι αισθανόταν την ανάγκη να λέει τόσα ψέματα, από τη στιγμή που η δουλειά του από μόνη της θα ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει αναγνώριση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπερβολές και τα ψέματα για τη ζωή του πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι τον αγαπούν. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Ντρέπομαι για αυτό που έκανα, είναι τελείως γελοίο», υπογράμμισε ο 67χρονος.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στην Ιαπωνία για τον θάνατο από κορωνοϊό 28χρονου παλαιστή του σούμο

Η Seal Team 6 είναι οι «άγγελοι του θανάτου»: Οι απόρρητες επιχειρήσεις και η φρικτή διαβολοβδομάδα!


Πανδημία στη Ρωσία: 1.290 θάνατοι και πάνω από 242.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης