Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα: Πάνω από 100 κρούσματα συνδέονται με τον 29χρονο που διασκέδασε σε πέντε κλαμπ

Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα: Πάνω από 100 κρούσματα συνδέονται με τον 29χρονο που διασκέδασε σε πέντε κλαμπ

Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν χιλιάδες ανθρώπους που σύχνασαν στα νυχτερινά κέντρα, από τα οποία πέρασε ο νεαρός άντρας

korea_main
Ανησυχία επικρατεί στη Νότια Κορέα σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που συνδέθηκαν με τον 29χρονο φορέα κορωνοϊού, ο οποίος βγήκε να διασκεδάσει στις αρχές Μαΐου σε πέντε κλαμπ και μπαρ στην Ιτέουαν, προάστιο της Σεούλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό για τα περιστατικά Covid-19, που συνδέονται με τη δραστηριότητα του νεαρού, φτάνουν τα 102, από 85 που έκαναν, πριν από ένα 24ωρο, λόγο οι Αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν «χιλιάδες ανθρώπους» που σύχνασαν στα νυχτερινά κέντρα αυτά, τόνισε ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε ενώ άρχισαν να χαλαρώνουν από την προηγούμενη εβδομάδα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Νότια Κορέα κατατασσόταν στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που πλήττονταν περισσότερο από την πανδημία μετά την Κίνα.

Ωστόσο, οι Αρχές κατάφεραν να ελέγξουν την κρίση θέτοντας σε εφαρμογή μια επιθετική στρατηγική «ιχνηλάτησης, τεστ και θεραπείας» για το οποίο επαινέθηκαν.

Αρκετοί δημόσιοι χώροι, όπως μουσεία και γκαλερί έργων τέχνης, έχουν ήδη αρχίσει να υποδέχονται επισκέπτες ξανά, ενώ μόλις άρχισαν οι αγωνιστικές περίοδοι ορισμένων δημοφιλών επαγγελματικών αθλημάτων, όπως το μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο.

Κλείσιμο
Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα ισχύσει τελικά για τις κάμερες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Τρίπτυχο» Τσιόδρα για το άνοιγμα του τουρισμού: Τεστ, μάσκα και προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου

Χατζηιωάννου: Προσφέρει 5 εκατ. λίρες για πληροφορίες που θα χαλάσουν το «deal» EasyJet - Airbus
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης