Κορωνοϊός - Κίνα: Είμαστε ανοιχτοί στην έρευνα για την προέλευση του ιού

Κορωνοϊός - Κίνα: Είμαστε ανοιχτοί στην έρευνα για την προέλευση του ιού

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως ο κορωνοϊός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο

download
Την ώρα που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο φονικός ιός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, το Πεκίνο δηλώνει ανοιχτό στη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για να διαπιστωθεί η προέλευση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό ο πρεσβευτής της Κίνας στο Βερολίνο.

Η Κίνα έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας για τους χειρισμούς από το Πεκίνο της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι ανοιχτοί και διαφανείς παρά τις αυξανόμενες υποψίες για την ακρίβεια του επίσημου αριθμού των νεκρών.

«Είμαστε ανοιχτοί σε μια διεθνή έρευνα. Υποστηρίζουμε την ανταλλαγή ερευνών μεταξύ των επιστημόνων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο Βου Κεν.

«...Αλλά απορρίπτουμε το να βάζουν την Κίνα στο εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς στοιχεία υποθέτοντας ότι είναι ένοχη και στη συνέχεια αναζητώντας αποδείξεις μέσω μιας αποκαλούμενης διεθνούς έρευνας», τόνισε.

Η Αυστραλία έχει ζητήσει τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση και την εξάπλωση του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως ο ιός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο χωρίς να τα κατονομάζουν. Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτει και έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση - Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Θετικοί στον κορωνοϊό 3 Σουηδοί από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο κορωνοϊός δεν βγήκε από εργαστήριο - Γιατί οι ΗΠΑ αφήνουν τέτοιες υπόνοιες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης