Σερβία: Επεισόδια μελών της αντιπολίτευσης έξω από τη Βουλή

Σερβία: Επεισόδια μελών της αντιπολίτευσης έξω από τη Βουλή

Ένταση και διαπληκτισμοί με ανταλλαγή ύβρεων αλλά και χτυπημάτων μεταξύ μελών του κυβερνητικού συνασπισμού και του κινήματος «Dveri»

serbia_epeisodia
Επεισόδια προκάλεσαν έξω από τη Βουλή της Σερβίας στελέχη του κινήματος «Dveri» στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός του «Dveri» Μπόσκο Ομπράντοβιτς μαζί με βουλευτές του και στελέχη του κινήματος παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο του κτηρίου της Βουλής και αποδοκίμαζαν φωνάζοντας «κλέφτες, κλέφτες» υπουργούς και βουλευτές του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος που προσέρχονταν για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Sukob Boška Obradovića i Zlatibora Lončara


Προκλήθηκε ένταση και υπήρξαν διαπληκτισμοί με ανταλλαγή ύβρεων αλλά και χτυπημάτων. Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος Μάριαν Ριστίτσεβιτς κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο με το μισό σακάκι, το άλλο μισό έμεινε στα χέρια των διαδηλωτών. Λίγο αργότερα και ενώ είχαν αποχωρήσει οι διαδηλωτές από την είσοδο της Βουλής, η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα, προχώρησε στη σύλληψη 15 στελεχών του «Dveri» που συμμετείχαν στο επεισόδιο και δεν καλύπτονται από το καθεστώς βουλευτικής ασυλίας.


Κλείσιμο


Ο πρόεδρος της Σερβίας με ανάρτησή του στο Instagram καταδίκασε το επεισόδιο και χαρακτήρισε «φασιστική φάλαγγα» τη συγκέντρωση στελεχών της αντιπολίτευσης έξω από τη Βουλή. «Τέτοιες εικόνες χαρακτήριζαν τη ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του ΄30 και το κράτος των Ούστασι στην Κροατία στις αρχές του ΄40» έγραψε στο μήνυμά του ο Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης.

Εχθές βράδυ το κίνημα «Dveri» οργάνωσε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας «κατά του απολυταρχισμού του καθεστώτος Βούτσιτς» έξω από το προεδρικό μέγαρο όπου συμμετείχαν εκατοντάδες υποστηρικτές τους.

Στη Σερβία στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνονται γύρω από τον συνασπισμό «Συμμαχία για τη Σερβία» είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι θα τις μποϋκοτάρουν καταγγέλλοντας απουσία συνθηκών για τη διεξαγωγή δημοκρατικών και ελεύθερων εκλογών. Τις τελευταίες δύο ημέρες ωστόσο κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης μεμονωμένα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εκλογές και αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα και τα υπόλοιπα κόμματα του συνασπισμού «Συμμαχία για την Σερβία» να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκλησία της Αμερικής: Επαναλειτουργούν οι ενορίες και ανοίγουν ξανά οι ναοί

Απάντηση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Γερμανία για την ΕΚΤ: «Είναι δική μας αρμοδιότητα»

Θετικοί στον κορωνοϊό 3 Σουηδοί από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης