Κορωνοϊός στην Ιταλία: Σταθερή σε γενικές γραμμές η καμπύλη μετάδοσης - Μειώθηκαν οι νεκροί

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Σταθερή σε γενικές γραμμές η καμπύλη μετάδοσης - Μειώθηκαν οι νεκροί

Μικρή μείωση στον αριθμό νέων μολύνσεων κορωνοϊού στην Ιταλία - Στους 29.958 οι νεκροί στη χώρα

italia_pasxa
Σταθερή, σε γενικές γραμμές, πραμένει η καμπύλη μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 1.401 νέες μολύνσεις (43 λιγότερες από χθες), ωστόσο σημειώθηκε σημαντική μείωση στον καθημερινό αριθμό νεκρών.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 274 ζωές σε σύγκριση με τις 369 που ανακοινώθηκαν χθες. Επιπλέον, πάνω από 3.000 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν (3.031), ενώ απελευθερώθηκαν 595 νοσοκομειακές κλίνες στις απλές πτέρυγες και άλλες 22 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συνολικά, 29.958 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα φτάνει στα 215.858.

Αυτοί που έχουν αναρρώσει, έφτασαν στους 96.276, ενώ 15.174 παραμένουν σε νοσηλεία με συπτώματα και άλλοι 73.139 είναι σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, η Ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους πολίτες ότι αν σε δυο εβδομάδες τα κρούσματα αρχίσουν και πάλι να αυξάνονται, μπορεί να πρέπει να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που ίσχυσαν σε όλη την χώρα μέχρι τις 4 Μαΐου. Τις ώρες αυτές, τέλος, εντατικοποιούνται οι επαφές των περιφερειών με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, για να αποφασιστεί αν, στις περιοχές με δείκτη μετάδοσης κοντά στο μηδέν, καφέ, εστιατόρια και κομμωτές θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ήδη από τις 18 Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο ο Σωτήρης Τσιόδρας

Βίντεο: Επιχείρηση «Covid out» από ελληνικά ξενοδοχεία για την προσέλκυση τουριστών

Ιταλοί ερευνητές: Έχουμε το πρώτο εμβόλιο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης