Κορωνοϊός - Ιταλία: Στις 18 Μαΐου ξεκινούν και πάλι οι λειτουργίες

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στις 18 Μαΐου ξεκινούν και πάλι οι λειτουργίες

Οι πιστοί θα φορούν μάσκα και η χωρητικότητα των εκκλησιών θα είναι περιορισμένη - Πώς θα δίδεται η καθολική θεία κοινωνία

italy_cov_s
Με την υπογραφή ειδικού πρωτόκολλου συνεργασίας από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης και της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων της χώρας, ορίζεται ότι από τις 18 Μαΐου πρόκειται να ξαναρχίσουν οι λειτουργίες σε όλες της εκκλησίες της Ιταλίας.

Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και η χωρητικότητα των εκκλησιών θα είναι περιορισμένη. Η καθολική θεία κοινωνία της θα δίδεται στο χέρι και όχι στο στόμα από τον ιερέα, ο οποίος θα πλησιάζει εκείνος τους πιστούς, ώστε να μην δημιουργούνται ουρές. Προς το παρόν δεν θα τοποθετηθεί αγιασμός στα ειδικά, μαρμάρινα δοχεία.

Οι εκκλησίες θα απολυμαίνονται διαρκώς

Παράλληλα οι εκκλησίες θα απολυμαίνονται διαρκώς και οι πιστοί δεν θα πρέπει να συνωστίζονται έξω από την είσοδο των ναών ούτε να έρχονται σε κοντινή επαφή κατά την λήξη της μιας λειτουργίας και πριν από την έναρξη της επόμενης. «Με τη συμφωνία αυτή οι λειτουργίες μπορούν να ξαναρχίσουν με την τήρηση όλων των αναγκαίων συνθηκών ασφαλείας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Κατά τον καθορισμό του πρωτοκόλλου ελήφθη υπόψη τόσο η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας όσο και η υιοθέτηση μέτρων τα οποία να μπορούν να εφαρμοστούν από κάθε εκκλησιαστική κοινότητα» προσθέτουν οι καθολικοί επίσκοποι της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο ο Σωτήρης Τσιόδρας

Βίντεο: Επιχείρηση «Covid out» από ελληνικά ξενοδοχεία για την προσέλκυση τουριστών

Ιταλοί ερευνητές: Έχουμε το πρώτο εμβόλιο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ