Γερμανία: Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία της χώρας

Γερμανία: Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία της χώρας

Προβλέπεται να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

showthumb
Όλα τα καταστήματα και τα σχολεία στη Γερμανία θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο, σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδιών, με το Βερολίνο να προχωρά σε γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν υιοθετηθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά είναι εφικτό να εφαρμοστούν, διότι μετά τα πρώτα στάδια της χαλάρωσης, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου, «ο αριθμός των νέων κρουσμάτων» της covid-19 «παρέμεινε μικρός» και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής «ένα δεύτερο κύμα» της επιδημίας, υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και να επιτραπούν τα ερασιτεχνικά αθλήματα σε υπαίθριους χώρους υπό κάποιους όρους, ενώ τα κρατίδια θα αποφασίζουν από μόνα τους για το σταδιακό άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Το έγγραφο αυτό, που έχει ημερομηνία 5 Μαΐου, προετοιμάστηκε από τον προσωπάρχη της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν σε συνεργασία με τους ομολόγους του των κρατιδίων και θα αποτελέσει τη βάση της τηλεδιάσκεψης που θα έχει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αργότερα σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Εξάλλου προβλέπεται να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο ανεστάλη λόγω της covid-19, προκειμένου να «περιοριστεί η οικονομική ζημιά» που έχει προκληθεί. Η συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι αγώνες αναμένεται να διευκρινιστεί στην τηλεδιάσκεψη σήμερα, αν και γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για την 21η Μαΐου.


Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα

Μακάβριες εικόνες στο Μπρούκλιν: Κονβόι φορτηγών-ψυγείων με νεκρούς από τον κορωνοϊό

MasterChef 4: Η Κατερίνα Λένη αποχώρησε από τον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης