Κορωνοϊός: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα σε ξενοδοχεία του Τόκιο

Κορωνοϊός: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα σε ξενοδοχεία του Τόκιο

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί τώρα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα 

c8ede219-37a4-4fb0-b1d4-d3ae2d9e0c00
Μια έκπληξη περιμένει ασθενείς του κορωνοϊού με ελαφρά συμπτώματα που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του Τόκιο – ένα ρομπότ που τους υποδέχεται στην είσοδο.

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί τώρα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα για να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν σήμερα στο Τόκιο χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό.
c8ede219-37a4-4fb0-b1d4-d3ae2d9e0c00
mkmkkm

Σε ένα ξενοδοχείο, τους ασθενείς-φιλοξενούμενους υποδέχεται ο «Pepper», ένα ρομπότ που, λόγω των περιστάσεων, φορά προστατευτική μάσκα.

«Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», συμβουλεύει το ρομπότ. «Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν».

Ο «Pepper» δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό, που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων «κόκκινων ζωνών», στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση.

Κλείσιμο
Σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το υγειονομικό της σύστημα, η Ιαπωνία έχει δεσμεύσει πάνω από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία ασθενών με ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται αργότερα σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο γκάλοπ: Το 87% επιβραβεύει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας

Νέα μέτρα στήριξης φέρνει το «άνοιγμα» της οικονομίας: Τι να περιμένουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι τον Μάιο

Αλφόνσο-Αλέξια-Μάρτα: Το ισπανικό ερωτικό «τρίγωνο» που έγινε... σαπουνόπερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης