Διώκεται επειδή διαμαρτυρήθηκε για το σύστημα υγείας της Ρωσίας!

Διώκεται επειδή διαμαρτυρήθηκε για το σύστημα υγείας της Ρωσίας!

Ο νεαρός γιατρός, διαμαρτυρήθηκε ζωντανά από την τηλεόραση στον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν...

Διώκεται επειδή διαμαρτυρήθηκε για το σύστημα υγείας της Ρωσίας!

Τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ζωντανά στην τηλεόραση για την κατάσταση του συστήματος υγείας στην χώρα του και τώρα πρέπει να πληρώσει για αυτό.

Ο λόγος για ένα νεαρό γιατρό από την Ρωσία, τον Ιβάν Χρένοφ, ο οποίος έγινε διάσημος στη χώρα του επειδή διαμαρτυρήθηκε ζωντανά από την τηλεόραση στον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός γιατρός διώκεται από το νοσοκομείο του Ιβάνοβο (βορειοανατολικά της Μόσχας) όπου εργάζεται και από μια κλινική της πόλης.

Κλείσιμο

"Έλαβα κλήτευση να παρουσιαστώ στο δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου", γράφει σε επιστολή του προς την εφημερίδα, στην οποία προσθέτει ότι παραμερίσθηκε σταδιακά από την εργασία του και ανακοινώνει πως μια διακήρυξη υπέρ του έχει ήδη συγκεντρώσει 2.000 υπογραφές.

Αυτός ο νεαρός καρδιολόγος είχε καταγγείλει το Δεκέμβριο, σε τηλεφώνημά του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν που απαντούσε σε ερωτήσεις ζωντανά από την τηλεόραση, την πραγματική κατάσταση του ρωσικού συστήματος υγείας.

Είχε δηλώσει πως είχε γίνει σκηνοθεσία για να βελτιωθεί η εικόνα του νοσοκομείου του Ιβάνοβο στη διάρκεια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει εκεί το φθινόπωρο ο Πούτιν, στο πλαίσιο της οποίας είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύγχρονοι εξοπλισμοί από άλλα ιδρύματα, ενώ μέλη του προσωπικού είχαν μεταμφιεστεί σε ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν λάβει εντολή να λένε στον πρωθυπουργό, αν τους ρωτούσε, ότι παίρνουν μισθό πολύ μεγαλύτερο απ' αυτόν που παίρνουν στην πραγματικότητα.

Την επομένη, ο γιατρός έγινε αντικείμενο πολυάριθμων επικρίσεων από τις τοπικές αρχές και η εισαγγελία είχε ανακοινώσει πως καλεί τον καρδιολόγο για να ελέγξει τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με την "Ιζβέστια", ένας γιατρός κερδίζει από 8.000 ως 15.000 ρούβλια (200 ως 370 ευρώ) στην επαρχία και περίπου 25.000 (620 ευρώ) στη Μόσχα.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης