Πολύ μεγάλοι για να γυμναστούν αισθάνονται δύο στους πέντε 40χρονοι Αμερικανοί

man_gym_660

Το 56% των Αμερικανών νιώθουν «πολύ κουρασμένοι» για να αθληθούν

Έξι στους δέκα Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι θέλουν να «κτίσουν» σώμα στο γυμναστήριο.

Την ίδια ώρα, δύο στους πέντε παραδέχονται ότι αισθάνονται «πολύ μεγάλοι » για να αθλούνται τακτικά. Στην πραγματικότητα, έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 2 χιλιάδων ενηλίκων διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, σε ηλικία 41 ετών, πολλοί ενήλικες αισθάνονται μεγάλοι σε ηλικία για να γυμναστούν σε τακτική βάση.

Αλλά η ηλικία είναι ένα από τα πολλά εμπόδια που απαριθμούν οι ερωτηθέντες για να αποφύγουν το γυμναστήριο. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος με το 42% να υποστηρίζει ότι το βεβαρημένο πρόγραμμά τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο παραμελούν το σώμα τους.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους, όπως υποστηρίζουν, δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν, το 25% των Αμερικανών λέει ότι έμεινε μέχρι αργά στη δουλειά ενώ για το 36% ότι έχει πάρα πολλή δουλειά. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως ήταν «πολύ κουρασμένοι» για να αθληθούν (56%).

Η έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφαρμογής «Freeletics», δείχνει επίσης πως οι Αμερικανοί θα επικαλεστούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να γλυτώσουν την προπόνηση. Το 10% υποστηρίζει ότι δεν πήγε στην προπόνηση επειδή ο καιρός ήταν πολύ ωραίος. Ένα 23% δήλωσε ότι είχε φάει πολύ ως δικαιολογία για να μην αθληθεί και το 15% ότι απορροφήθηκε με το Netflix.

Ο μέσος Αμερικανός έχει μόνο 89 λεπτά ελεύθερου χρόνου καθημερινά και αθλείται δύο φορές την εβδομάδα.

Η πλειοψηφία (69%) των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, ένα καλύτερο πρόγραμμα άσκησης θα τους βοηθήσει να κόψουν τις κακές συνήθειες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης