Έτσι θα φέρεις την αρμονία στο σπίτι σου

Έτσι θα φέρεις την αρμονία στο σπίτι σου

και θα το κάνεις να μοιάζει με αστικό παράδεισο

idees_gia_ti_trapezaria-PH159465_1300x570
Λένε ότι όσο λιγότερος είναι ο ελεύθερος χρόνος, τόσο πιο αναγκαίο είναι να του προσθέτουμε ουσιαστική αισθητική και λειτουργικότητα με τρόπο που να προκαλεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Ειδικά όταν κανείς τον περνάει μέσα στο σπίτι του, στον προσωπικό του χώρο.

Μια κατοικία, όσα τετραγωνικά μέτρα κι αν είναι, αποτελεί κατεξοχήν ένα μέρος στο οποίο οι άνθρωποι χαλαρώνουν απολαμβάνοντας το σκηνικό του. Μοιάζει με τον αστικό «παράδεισο» του καθένα μέσα στην πόλη. Εκεί όπου θα περάσει κανείς χρόνο μόνος του, με την οικογένεια του ή τους φίλους του. Θα «παγώσει»  τις αλλεπάλληλες σκέψεις του νου και θα συνυπάρξει μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα. Εκεί όπου θα βγει η πιο δημιουργική πλευρά της προσωπικότητάς του και θα εμπνευστεί.

«Κλειδί» για όλα τα παραπάνω, είναι το περιβάλλον του κάθε δωματίου να είναι σωστά διακοσμημένο, ώστε να είναι λειτουργικό, να δημιουργεί ισορροπία, να προξενεί ηρεμία και ταυτόχρονα να αποπνέει θετική ατμόσφαιρα. Άλλωστε τα αντικείμενα σε έναν χώρο μπορούν να συνδεθούν με τους ανθρώπους, ισχυρίζονται οι διακοσμητές.  
upnodomatio
Κλείσιμο
Στη διακόσμηση στόχος είναι οι τόνοι και τα σχήματα να φέρουν αρμονία τροφοδοτώντας και τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου. Κάθε έπιπλο, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, όλα παίζουν τον ρόλο τους και φέρνουν το σύνολο σε μια αρμονία. Την ίδια ώρα κάθε ένα ξεχωριστά  και όλα μαζί ικανοποιούν ένα σύνολο αναγκών της καθημερινότητας, γι' αυτό και τα έπιπλα που αξιοποιούνται για πολλαπλές λειτουργίες θεωρούνται «επένδυση» σε ένα σπίτι. 

Είναι χαρακτηριστική η φιλοσοφία υπό την οποία δημιουργούν οι σχεδιαστές της ΙΚΕΑ, ένα από τα μεγαλύτερα brand στο χώρο του επίπλου και του σπιτιού παγκοσμίως: οραματιζόμαστε και δημιουργούμε περιβάλλοντα με αισθητική και λειτουργικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η δυνατότητα του ανθρώπου να αισθανθεί, να ονειρευτεί, να αγαπήσει, να δημιουργήσει, να έρθει κοντά με άλλους ανθρώπους και να βιώσει εμπειρίες που μένουν. Με πολυετή εμπειρία στη μελέτη και τον σχεδιασμό χώρων και προϊόντων, το βασικό κριτήριο γίνεται ο σκοπός για τον οποίο δημιουργείται ένα προϊόν.

Τελικά, λένε οι ειδικοί του χώρου, ο σκοπός είναι που φέρνει και τη σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και δείχνουν στην πράξη πώς γίνεται να πετύχει κανείς σωστούς συνδυασμούς σε επιφάνειες, μοτίβα και φόρμες, μεταμορφώνοντας οποιονδήποτε χώρο σε ένα λειτουργικό και άρτιο αισθητικά σπίτι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι ειδήμονες του επίπλου, ακολουθώντας τη φημισμένη σουηδική κουλτούρα σε ό,τι αφορά την οργάνωση της ανθρώπινης ζωής μέσα στο σπίτι, δημιουργούν παγκόσμιες τάσεις δίνοντας λύσεις και ιδέες που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
kathistiko



Μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας του «Προσωπικού Διακοσμητή», εξειδικευμένος σύμβουλος επίπλωσης της ΙΚΕΑ, βοηθάει τον κάθε ένοικο οποιουδήποτε σπιτιού να δημιουργήσει  ιδανικούς χώρους, άρτιους λειτουργικά, με στυλ και με βάση το προσωπικό γούστο του καθένα, αρχής γενομένης από την οργάνωση ενός online ραντεβού.  Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ (Αεροδρόμιο, Κηφισό, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα), ενώ η διαδικασία είναι απλή. O ενδιαφερόμενος κλείνει  ραντεβού μέσα από το site της ΙΚΕΑ και επιλέγει το κατάστημα και την ημερομηνία που τον εξυπηρετεί για να δει τα διαθέσιμα ραντεβού.

Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση των αναγκών του κατοίκου και του χώρου. Μέσα από μία συζήτηση πάνω στον τρόπο ζωής, τις επιθυμίες και την αισθητική του προσώπου που ζει στο σπίτι, ο εξειδικευμένος σύμβουλος επίπλωσης βοηθάει στην επιλογή, ανάμεσα σε διάφορους στιλιστικούς δρόμους και τουλάχιστον 7.500 διαθέσιμα προϊόντα, κάθε μέρα. Στη συνέχεια, με την ενεργή συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σχεδιάζεται η πρόταση οργάνωσης και διακόσμησης του χώρου, με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσωπικές του προτιμήσεις και τις αισθητικές του απαιτήσεις.

paradeisos_stin_poli


Όσον αφορά στον αριθμό των συναντήσεων που απαιτείται να γίνουν με τον σύμβουλο επίπλωσης της ΙΚΕΑ,  αυτό εξαρτάται από τις διαστάσεις του χώρου. Για παράδειγμα, για έναν χώρο 50 τ.μ. η υπηρεσία περιλαμβάνει ένα ραντεβού στο χώρο σας για μέτρηση και δύο ραντεβού με τον σύμβουλο επίπλωσης στο κατάστημα. Στο τελευταίο ραντεβού, παρουσιάζεται η ολοκληρωμένη πρόταση επίπλωσης και η οικονομική προσφορά για τα προϊόντα που έχουν επιλεχθεί.

Μάθε εδώ για την καινοτόμα υπηρεσία του «Προσωπικού Διακοσμητή» και πάρε ιδέες για το σπίτι σου εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης