Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στηρίζει παιδικό παραμύθι για τον εμβολιασμό

volios_emvolios

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θέτει υπό την αιγίδα του την παρουσίαση ενός παιδικού παραμυθιού – Το παραμύθι «Βόλιος Εμβόλιος διδάσκει στα παιδιά με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο τη διαδικασία και τη σημασία του εμβολιασμού

Την αναγκαιότητα των εμβολιασμών προτάσσει (για άλλη μία φορά) ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και διοργανώνοντας σχετικές δράσεις, έχοντας πάντοτε ως μήνυμά του ότι ο εμβολιασμός αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, και χάρη σε αυτόν προλαμβάνονται επιδημίες που μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Αυτή τη φορά ο ΦΣΘ στηρίζει εμπράκτως ένα παραμύθι για παιδιά με τον τίτλο «Βόλιος Εμβόλιος», θέτοντας υπό την αιγίδα του την παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά ακολουθούν τον πρωταγωνιστή στο ταξίδι του και μαθαίνουν με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο τη διαδικασία και τη σημασία του εμβολιασμού.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος υγείας, κυρία Φλώρα Κασσαβέτη, ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει η εικαστικός, κυρία Μαρία Κουτρουμπά.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Διονύσιος Ευγενίδης, οι συγγραφείς του βιβλίου και η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη. Η εικαστικός του βιβλίου Μαρία Κουτρουμπά θα ζωγραφίσει μαζί με τα παιδιά τους ήρωες του παραμυθιού.

«Ο Σύλλογός μας επιχειρεί μέσα από τις δράσεις που διοργανώνει και τις πρωτοβουλίες φορέων που στηρίζει να καλύπτει το κενό ενημέρωσης που υπάρχει σε θέματα υγείας. Ειδικά στον εμβολιασμό υπάρχει όχι απλά κενό ενημέρωσης, αλλά και μεγάλη παραπληροφόρηση από διάφορες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι γονείς να γυρνούν την πλάτη στα εμβόλια και να έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζουμε ξανά ασθένειες οι οποίες αποτελούσαν παρελθόν στον ελληνικό υγειονομικό χάρτη, όπως η ιλαρά. Στόχος μας είναι να φτάσει στους συμπολίτες μας, παιδιά και ενήλικες, το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός μάς αφορά όλους και μπορεί να μας προστατεύσει από επιδημίες απειλητικές για τη ζωή μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στην Γ’ Παιδιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Πρόσφατα ο ΦΣΘ υλοποίησε την εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα «Εμβολιάσου! Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία!», κατά τη διάρκεια της οποίας διένειμε από το ειδικά διαμορφωμένο σταντ που είχε στηθεί στη συμβολή της Αριστοτέλους με την οδό Μητροπόλεως 2.700 ενημερωτικά έντυπα. Επιπλέον πραγματοποίησε και δύο ραδιοφωνικές εκστρατείες ενημέρωσης, μία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και μία για τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.

gala0

Το ετήσιο Gala του Hellenic Initiative γίνεται με στόχο τη συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση και τη βράβευση οργανισμών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας