Ιλαρά: Περίπου 3000 οι ασθενείς στην Ελλάδα - «Θερίζει» Ρομά και υγειονομικούς

ILARA_14

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν έχουν «όπλα» για να αντιμετωπίσουν τη λοιμώδη μεταδοτική νόσο

Με σταθερό ρυθμό επελαύνει η ιλαρά σε όλη τη χώρα, σε πληθυσμούς Ρομά και στον γενικό πληθυσμό, ιδίως στους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), από τα περίπου 3.000 κρούσματα ιλαράς που έχουν αρμοδίως στις υγειονομικές αρχές δηλωθεί, τουλάχιστον 200 αφορούν επαγγελματίες υγείας! Εξ αυτών δε οι 20 εκδήλωσαν πολύ σοβαρά συμπτώματα και επιπλοκές από τη νόσο.

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν έχουν «όπλα» για να αντιμετωπίσουν τη λοιμώδη μεταδοτική νόσο, δηλαδή δεν έχουν αντιδραστήρια για να κάνουν τον εργαστηριακό έλεγχο όπου χρειάζεται ούτε και εμβόλια.

Μόνο στο νοσοκομείο Κιλκίς τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσηλεύθηκαν 9 ασθενείς, στην πλειονότητά τους παιδιά από κοινότητα Ρομά της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς, τα πέντε παιδιά είναι από καταυλισμό, οπότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου καθ’ ότι οι φιλοξενούμενοι του καταυλισμού δεν είναι εμβολιασμένοι.

Στηλιτεύουν όμως την αδιαφορία του υπουργείου Υγείας: «Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό. Επίσης δεν διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού το οποίο δεν διαθέτει αντισώματα ιλαράς. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται» καταγγέλλουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αυτό είναι το ιδανικό πέος…

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το αν και κατά πόσο το πέος σου θεωρείται ελκυστικό για τις γυναίκες. Υπάρχει όμως απάντηση...

1
26619091_c-section

Τη σημασία της πρόληψης υπογράμμισαν οι ειδικοί στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

girl-1026246_960_720-thumb-large

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ψυχολόγοι έπειτα από πειράματα με μια ομάδα 25 εθελοντών, στους οποίους δόθηκε περιθώριο μιας ώρας για να καταγράψουν όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσαν από την προσωπική ζωή τους