Έρευνα: Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν διαβήτη

kais_009

Η έρευνα είναι απόρροια μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ έξι πανεπιστημίων - Γενικά, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η μεταβολική διαταραχή και το έκζεμα ήταν πιο συχνές όταν υπήρξε κάποια μορφή παρέμβασης κατά τη διάρκεια του τοκετού

Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από μεταβολικές διαταραχές, όπως διαβήτη ή παχυσαρκία, σύμφωνα με πρόσφατη σημαντική έρευνα.

Η έρευνα είναι απόρροια μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ των πανεπιστημίων της Αυστραλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία μελέτησαν την υγεία διαφόρων γυναικών και των παιδιών τους για μια περίοδο δεκατριών ετών.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη που γεννήθηκαν με οποιονδήποτε παρεμβατικό τρόπο όπως καισαρική, είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών, μεταβολικών προβλημάτων ή δερματικών καταστάσεων όπως το έκζεμα.

Οι μελετητές από το Πανεπιστήμιο Western Sydney, το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Groningen, το Πανεπιστήμιο Flinders, το Πανεπιστήμιο UCLAN, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Κορκ, εξέτασαν τα δεδομένα υγείας που συγκέντρωσαν από σχεδόν 500.000 γυναίκες και τα παιδιά τους.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν υγιείς, δεν κάπνιζαν, δεν έκαναν χρήση ναρκωτικών και ήταν μεταξύ 20-35 ετών, ενώ γέννησαν μετά από 37-41 εβδομάδες κυήσεως, ένα μωρό μεσαίου βάρους.

Τα βρέφη που γεννήθηκαν έπειτα από την πρόκληση τεχνιτών πόνων ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ίκτερο.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική τομή είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υποθερμία τις πρώτες 30 ημέρες μετά τη γέννηση.

Στα επόμενα χρόνια, ήταν δυόμισι φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν μεταβολικές διαταραχές, όπως παχυσαρκία και διαβήτη.

Γενικά, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η μεταβολική διαταραχή και το έκζεμα ήταν πιο συχνές όταν υπήρξε κάποια μορφή παρέμβασης κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα: «Τα παιδιά που γεννήθηκαν "φυσιολογικά" είχαν λιγότερα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, σε σύγκριση με εκείνα που γεννήθηκαν μετά από κάποιου είδους παρέμβαση κατά τη διάρκεια της γέννας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xristougenna_fagito


Μέσα στις γιορτές τα περισσότερα κιλά τα παίρνεις κανείς τρώγοντας φαγητά που κυκλοφορούν σε συσκευασίες. Αποφεύγοντάς τα και τρώγοντας περισσότερο σπιτικό μαγειρευτό φαγητό θα καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό

Chinese-Herbal-medicine-and-acupuncture

Η κινεζική παραδοσιακή ιατρική βασίζεται θεωρητικά στην έννοια του «τσι», της ζωτικής ενέργειας που υποτίθεται ότι ρέει μέσα στο σώμα κατά μήκος καναλιών - H αποκατάσταση της ομαλής ροής του «τσι» θεωρείται ότι βοηθά στην επαναφορά της υγείας - Μια σειρά από παραδοσιακά βότανα υποτίθεται ότι επαναφέρουν την ισορροπία ανάμεσα τις δύο βασικές δυνάμεις του «γιν» και του «γιανγκ»

antiviwsi1

Οι εκπρόσωποι των φορέων Υγείας προειδοποιούν για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και την επίπτωσή τους στον πληθυσμό - Πάνω από 33.000 άτομα πέθαναν το 2015 στην ΕΕ λόγω βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιωτικά

1
Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας