Συναγερμός για την ιλαρά σε όλη την Ευρώπη: Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα φέτος!

Συναγερμός για την ιλαρά σε όλη την Ευρώπη: Κατά 400% αυξήθηκαν τα κρούσματα φέτος!

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Η επιδημία της ιλαράς δεν φαίνεται να σταματά - Στην τέταρτη θέση της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα η Ελλάδα - Περισσότεροι από 21.000 Ευρωπαίοι νόσησαν και καταγράφηκαν 35 θάνατοι μέσα στο 2017 - Σε «μεγάλη έξαρση» η επιδημία για μία στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες - Ανησυχία από τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας, λόγω μη εμβολιασμού

Σε έκτακτη προειδοποίηση για την εξάπλωση της ιλαράς
ειδικά στην Ευρώπη προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς μόνο το 2017 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 400% στην Γηραιά Ήπειρο! 

Η επιδημία βρίσκεται σε «μεγάλη έξαρση» για μία στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, βάσει των στοιχείων του ΠΟΥ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται «ανησυχεί ιδιαίτερα» από τα χαμηλά ποσοστά ανοσίας στην ασθένεια, που οφείλονται κατά κύριο λόγω στον μη εμβολιασμό. 

Το 2017 στην Ευρώπη καταγράφηκαν συνολικά 21.000 κρούσματα ιλαράς και 35 θάνατοι από την επιδημία αυτή. Την προηγούμενη χρονιά, το 2016, τα κρούσματα ήταν μόλις 5.273. «Κάθε νέο κρούσμα ιλαράς στην Ευρώπη μας υπενθυμίζει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά αλλά και οι ενήλικες, άσχετα από το πού μένουν, παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο όχι μόνο να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους, που ενδεχομένως να μην έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού», δήλωσε η δρ Σουζάνα Τζακάμπ, περιφερειακή διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Περισσότερα από 20.000 κρούσματα και 35 χαμένες ζωές το 2017, είναι μια τραγωδία που απλώς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε», συμπλήρωσε. 

Συνολικά 15 από τις 53 χώρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο αντιμετώπισαν το 2017 έξαρση στην ιλαρά, με την Ρουμανία να βρίσκεται στην χειρότερη θέση (καταγράφησαν 5.562 κρούσματα), δεύτερη χειρότερη την Ιταλία με 5.006 κρούσματα και τρίτη την Ουκρανία με 4.767.

Ακολουθεί η χώρα μας, στην τέταρτη θέση, με καταγεγραμμένα 967 κρούσματα, η Γερμανία με 927, η Σερβία με 702, το Τατζικιστάν με 649, η Γαλλία με 520, η Ρωσία με 408, το Βέλγιο με 369, το Ηνωμένο Βασίλειο με 282, η Βουλγαρία με 167, η Ισπανία με 152, η Τσεχία με 146 και η Ελβετία με 105.


Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Η επιδημία της ιλαράς δεν φαίνεται να σταματά

Δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία που καταγράφει η επιδημία της ιλαράς στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ο Κ. Ρόζενμπεργκ επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι «η επιδημία δεν φαίνεται να σταματάει καθώς υπάρχουν θύλακες του πληθυσμού με ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει πως είναι σημαντική η εφαρμογή εμβολιασμού σε άτομα που ζουν ή εργάζονται σε κλειστές κοινότητες και εκφράζει την ελπίδα πως «η κινητοποίηση και οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα θα συντελέσουν καταλυτικά στον έλεγχο της επιδημίας, ώστε να μην τεθεί θέμα εφαρμογής υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Όπως επισημαίνει, κακώς ο πληθυσμός πιστεύει ότι η ιλαρά είναι μία παιδική ασθένεια, καθώς «οι ενήλικες νοσούν μεν πιο σπάνια από ιλαρά, αλλά σοβαρότερα από τα παιδιά», τονίζοντας πως «περίπου το 30% των περιπτώσεων ιλαράς θα παρουσιάσουν μια ή περισσότερες επιπλοκές, που είναι συχνότερες σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και σε ενήλικες άνω των 20 ετών»

Εξηγεί πως μερικές φορές, οι επιπλοκές αυτές μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο, αναφέροντας ότι από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί τρεις θάνατοι σε ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα άτομα με το εμβόλιο της ιλαράς.

Το γεγονός ότι οι θάνατοι αφορούσαν άτομα ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα, σύμφωνα με τον κ. Ρόζενμπεργκ «υπογραμμίζει την ανάγκη της χορήγησης 2 δόσεων εμβολίου έναντι της ιλαράς».

«Η πλειονότητα των κρουσμάτων ιλαράς του γενικού πληθυσμού ελληνικής υπηκοότητας ήταν ενήλικες άνω των 25 ετών» , σχολιάζει με αφορμή και το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου που αφορούσε μια 35χρονη γυναίκα που είχε εμβολιαστεί μεν αλλά μόνο με μία δόση. 

Εκτιμά τέλος, ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι ασθενείς τους.


ΣΧΟΛΙΑ (19)

Φέρτε και άλλους ΛΑΘΡΟ ...

... για να επιστρέψει και η πανούκλα στην Ευρώπη!!!

Κώστας

Μην κάνετε εμβόλια, διότι είναι απάτη! Εγώ ούτε στο Στρατό δε δέχτηκα να κάνω και έχω το πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

Γιωργος

Ποιο πολλοί πεθάναν απο γλίστρημα στις σκάλες. Aλλα μην σας επηρεάζω. Τρέξτε να προλάβετε τα εμβόλια. (Εγώ τις μετοχές...:)) )

Ρομά

Για την συγκεκριμένη νόσο δεν ευθύνονται οι "πρόσφυγες/μετανάστες" αλλά οι Ρομά. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ρουμανία όπου δεν υπάρχουν "πρόσφυγες/μετανάστες" αλλά βεβαίως υπάρχουν αναρίθμητοι Ρομά.

@

τι σημαινει ρομα?

@@

ΓΙΟΥΦΤΟΣ!!!

xenia

Στην απλή καθομιλουμένη λέγονται γύφτοι.

M-16

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΟΡΚ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΖΟΜΠΙ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ WORLD WAR Z!!

Dog

Μη φοβάστε θα βγει ο Γεωργιάδης υπουργός υγείας και θα σας φέρει 6 δις εμβόλια να σωθείτε περιμένετε ένα δύο χρονια .Ο μόνος υπουργός από το 2012 έως και το 2018 που δε μείωσε τι φαρμακευτική δαπάνη σε σχέση με τους προκατόχους του υπουργούς ! Και τους μεταγενέστερους ! Με βάση τα επίσημα στοιχεία . . Αυτός βέβαια διατινεται για τα αντίθετα . .

Προφανώς τόσο σου κόβει...

Μέχρι και στο "κατηγορητήριο" αναφέρεται ότι "η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από 5 δισ σε 2 δισ" (επί των ημερών του Γεωργιάδη) "δεν αποτελεί τεκμήριο για την αθωωότητά του". Ούτε αυτοί ξέρουν, αυτά που ... ξέρεις εσύ!

Πανευρωπαϊκή απάτη...

Αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου εποικισμού της Ευρώπης από πασης φυσης φορεις ασθενειών και της εντεινόμενης προπαγάνδας υπερ του εμβολιασμού για μια ξεχασμένη ασθένεια. Στόχος ο "υποχρεωτικός" εμβολιασμός για να προστατευθουν τα κερδη των εμπλεκομενων... καθότι "δεν αρκεί" 1 δόση αλλά "τουλάχιστον"2 και σύντομα ίσως και ...περισσότερες!!!

καλα κρασα

Καποιοι συνομωσιολατρες σαν και σας που δεν εμβολιαζουν τα παιδια τους, σε συνδιασμο με τις ορδες μεταναστων απο την Αφρικη που κουβαλανε ενα καρο ασθενειες, εχουν φερει αυτα τα αποτελεσματα....

demi

Οταν ενα γεγονος ειναι απτη πραγματικοτητα δεν μπορεις να μιλησεις για συνομωσιολογια...

Ναι καλα...

Το "συνομοσιολάτρης" πάει προφανώς στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους από "άποψη"

Κανονικά...

Κανονικά, σε ανεμβολίαστους θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο αν νοσήσουν. Δεν θα πληρώνω εγώ την βλακεία τους.

αρισ

ευκαιρια για παραγγελια εμβολιων..ρωτηστε Αβραμοπουλο για λεπτομεριες

@πιτσιρίκο

Να γυρίσεις γρήγορα στο σχολείο, χτύπησε το κουδούνι. Άσε αυτά τα θέματα για τους μεγάλους.

aris

Υπαλληλος novartis?

@aris

Εξυπηρετητής βλακείας???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gonimotita_Art

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων υποβοήθησης, μπορεί η επιτυχία ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να μην είναι πάντα δεδομένη, ωστόσο με βάση την εξέλιξη των μεθόδων αυτών και ανάλογα με τα ιατρικά και ηλικιακά δεδομένα τα ποσοστά επιτυχίας μπορoύν να οδηγήσουν  μία στις 3 γυναίκες σε τοκετό.

dementia

Κοινή έρευνα Σουηδών, Αμερικανών και Ισραηλινών έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα, έχουν 3,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια σε σχέση με αυτούς με αυτούς που δεν τα λαμβάνουν