Η Αυστραλία θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο

Η Αυστραλία θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο

Η κυβέρνηση θέλει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές

Να καταστεί η Αυστραλία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο φιλοδοξεί η κυβέρνηση της χώρας, που το επόμενο διάστημα θα αλλάξει τους κανονισμούς. Στόχος είναι να επεκταθεί και σε ξένες αγορές, γεγονός που έχουν καταφέρει ο Καναδάς και η Ολλανδία. Παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινώσει η Ουρουγουάη και το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γκρεγκ Χαντ, οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν και τους ασθενείς που βρίσκονται στην Αυστραλία. Η χώρα έχει νομιμοποιήσει τη χρήση της ιατρικής κάνναβης το 2016. Όμως, διατηρεί ως παράνομη τη χρήση κάνναβης από το γενικό πληθυσμό. 

Η αλλαγή στους κανονισμούς θα πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τοποθετεί την ψηφοφορία το Φεβρουάριο, ενώ θα επιδιώξει τη στήριξη της αντιπολίτευσης. 

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αλλαγή θα τονώσει την εγχώρια βιομηχανία, ενώ θα ωφελήσει ασθενείς στην Αυστραλία αλλά και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικής εταιρείας συμβούλων, η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να ανέλθει στα 55 δισ. δολάρια μέχρι το 2025. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ελλην χριστιανος ορθοδοξος

Διαβόλου πράγματα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blood

Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους επισκέπτες, να λάβουν μέρος σε έρευνες και κουίζ που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αιμορροφιλικοίαιμο