Είναι οι αϋπνίες σύμπτωμα ψυχικής διαταραχής;

Είναι οι αϋπνίες σύμπτωμα ψυχικής διαταραχής;

Ο ύπνος είναι μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση ηρεμίας του οργανισμού όπου παρουσιάζει και αύξηση της ανταπόκρισης σε εξωτερικά ερεθίσματα σε σχέση με την κατάσταση εγρήγορσης

Ο ύπνος είναι ένα φυσιολογικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Όλα τα όντα έχουν ανάγκη για ύπνο και αυτό γιατί κατά τον ύπνο πραγματοποιούνται ποικίλες διεργασίες απαραίτητες για τον οργανισμό.

Ακόμα οι ερευνητές αναζητούν την αναγκαιότητα του ύπνου και το ρόλο που παίζει στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου. Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν ότι κατά τον ύπνο πραγματοποιείται μία διορθωτική λειτουργία του οργανισμού και βοηθάει στη διατήρηση της ενέργειας.

Ο ύπνος είναι μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση ηρεμίας του οργανισμού όπου παρουσιάζει και αύξηση της ανταπόκρισης σε εξωτερικά ερεθίσματα σε σχέση με την κατάσταση εγρήγορσης. Οι ανάγκες του ύπνου ποικίλουν από άτομο σε άτομο αλλά και ανάλογα με την ηλικία. Έτσι όσο μικρότερη η ηλικία τόσο μεγαλύτερες οι ανάγκες για ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neogn_009

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο, κ. Ριτσάτο «σε μελέτη που δημοσιεύτηκε... τον Δεκέμβριο του 2017, επιβεβαιώθηκε ότι τα 2/3 των νέων ατόμων που είχαν κληρονομικό καρδιαγγειακό νόσημα δεν το γνώριζαν και δεν είχαν πρόδρομα συμπτώματα»

allergies_009

Γιατί μπερδεύουμε τις εποχικές αλλεργίες με τις ιώσεις; Ποιοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο και τι συμβαίνει όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν; - Όλα όσα επιημαίνει ο αλλεργιολόγος, Δ.Μήτσιας, διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Αθηνών