Θεραπεία κιρσών με αφρό

Θεραπεία κιρσών με αφρό

Γίνεται στο ιατρείο και δεν χρειάζεται κανενός τύπου αναισθησίαΝίκος Παρασκευάς, Αγγειοχειρουργός
Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής "Ερρίκος Ντυνάν"


www.nikosparaskevas.grΗ μικροσκληροθεραπεία με αφρό είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική αντιμετώπισης κιρσών όταν η ένδειξη είναι σωστή. 

Αρχικά γίνεται μια λεπτομερής χαρτογράφηση με τρίπλεξ ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της ανατομίας αλλά και της αιμοδυναμικής συμπεριφοράς του φλεβικού συστήματος.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και δεν χρειάζεται κανενός τύπου αναισθησία
Ο αφρός παρασκευάζεται αναμειγνύοντας σκληρυντικό υγρό με ατμοσφαιρικό αέρα. Η έγχυση στην παθολογική φλέβα γίνεται υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση ή με την τεχνική της διαφανοσκόπησης. 

Όταν εισχωρήσει ο αφρός στην παθολογική φλέβα, κολλάει στο εσωτερικό της τοίχωμα και αυξάνει τη διάρκεια επαφής και τη δράση της σκληρυντικής ουσίας. Η φλέβα αυτή σταδιακά κλείνει και την απορροφάει ο ίδιος ο οργανισμός. 

Ένδειξη αποτελούν οι μικροί κιρσοί, οι μετεγχειρητικές υποτροπές και η παρουσία νέο-συμβολής μετά από υποτροπή από κλασικό stripping της μείζονος σαφηνούς φλέβας.

Πηγή: Αγγειοχειρουργός Νίκος Παρασκευάς


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sotiria

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΣΕΕ) ζητούν αρμοδίως να ενημερωθούν για την διάθεση των χρημάτων που συγκετρώθηκαν μετά από έρανο μέσω των ΜΜΕ και συγκεκριμένα της ΕΙΤΣΕΕ τον Απρίλιο του 2016

2
brain

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης έχουν μικρότερο όγκο εγκεφάλου - Διατρέχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρές αγγειακές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο